Нафта дорожчає на тлі прогнозу щодо скорочення запасів
Нафта дорожчає на тлі прогнозу щодо скорочення запасів

Нафта дорожчає на тлі прогнозу щодо скорочення запасів

Ціни на нафту зросли попри несподіваний стрибок запасів у США, спричинений геополітичними ризиками конфлікту на Близькому Сході й прогнозами можливого скорочення запасів під час пікового сезону попиту в ІІІ кварталі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Як пише Reuters, ф'ючерси на нафту марки Brent піднялися на 40 центів, або 0,5%, до $85,41 за барель. Ф'ючерси на нафту West Texas Intermediate у США здорожчали на 43 центи, або на 0,5%, до $81,26 за барель.

«Схоже, наразі ринок уникає занепокоєння попитом, передбачаючи скорочення запасів у сезон пікового попиту в ІІІ кварталі. Офіційні інвентаризаційні дані Управління енергетичної інформації (EIA) нададуть ринку додаткові вказівки на цю тенденцію», — сказав Сувро Саркар, представник енергетичного сектору і керівник команди DBS Bank.

Американський інститут нафти (API) повідомив, що запаси сирої нафти в США зросли на 914 тис. барелів за тиждень, що закінчився 21 червня. Аналітики, опитані Reuters, очікують, що минулого тижня запаси сирої нафти впали майже на 3 млн барелів.

Офіційні дані уряду США з EIA щодо запасів нафти й палива будуть опубліковані в середу.

Крім того, збільшення геополітичних ризиків через напади хуситів у Червоному морі й посилення бойових дій Ізраїлю та Хезболли у Лівані також сприяють зростанню цін на нафту.

Теги по теме
США нефть
Источник материала
Поделиться сюжетом