1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
НМТ-2024. Вакуленко назвала дві суттєві помилки, які УЦОЯО виявив у завданнях
НМТ-2024. Вакуленко назвала дві суттєві помилки, які УЦОЯО виявив у завданнях

НМТ-2024. Вакуленко назвала дві суттєві помилки, які УЦОЯО виявив у завданнях

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) виявив суттєві помилки у завданнях на Національному мультипредметному тесті(НМТ). Зокрема, на сесії 18 травня були неправильно змакетовані варіанти відповідей з математики. Крім того, виникла невелика технічна проблема у завданнях з української мови.

Про це розповіла директорка УЦОЯО Тетяна Вакуленко в інтервʼю Освіта 24. Вона зауважила, що всім учасникам відповідної сесії будуть компенсовані відповідні бали. Подавати додаткові заяві для цього не потрібно.

"Є помилка у завданні з математики: неправильно були змакетовані варіанти відповідей. Так само була невеличка технічна проблема у завданнях з української мови. Жодних заяв подавати не потрібно. Така компенсація відбудеться для всіх учасників відповідної сесії відповідного дня", – запевнила посадовиця.

У таких випадках бали будуть перераховані відповідно до "Схем нарахування".

Нагадаємо, вступники, які склали НМТ до 7 червня 2024 року включно, вже отримують результати за іспит. Вони доступні в електронних кабінетах абітурієнтів. Випускникам варто періодично перевіряти персональні кабінети, аби не пропустити важливої інформації. Учасники основних сесій отримають свої результати до 2 липня.

Раніше OBOZ.UA розповідав, які мінімальні бали НМТ необхідно мати для вступу на контракт у 2024 році.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом