1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Охоронцю Тищенка обрали запобіжний захід: він намагався зірвати засідання. Фото і відео
Охоронцю Тищенка обрали запобіжний захід: він намагався зірвати засідання. Фото і відео

Охоронцю Тищенка обрали запобіжний захід: він намагався зірвати засідання. Фото і відео

Охоронцю народного депутата Миколи Тищенка Костянтину Цубері у Печерському райсуді Києва обрали запобіжний захід. Його відправили під варту на два місяці без права внесення застави.

Відповідне рішення суд ухвалив у середу, 26 червня. Про повідомили в Офісі генерального прокурора України.

"За клопотанням прокурорів Офісу Генпрокурора суд відправив під варту на 2 місяці без права внесення застави учасника нападу на колишнього військового у Дніпрі. Чоловіка підозрюють у катуванні та незаконному утримуванні потерпілого", – йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що захист Цубери не з'явився на засіданні. Підозрюваний почав кричати у залі і вимагав привести його адвоката, казав, що його судять незаконно і маніпулював тим, що завдасть собі шкоди – поріже вени.

Через поведінку підозрюваного, суд перенесли. Прокурори просили у вигляді запобіжного заходу обрати тримання під вартою без права застави.

За даними слідства, Цубера був у групі людей, які за наказом народного депутата затримали та побили колишнього військовослужбовця ЗСУ.

Нагадаємо, 25 червня Печерський суд Києва обравзапобіжний захід для народного депутата України від "Слуги народу" Миколи Тищенка, якого підозрюють у протиправному позбавленні волі колишнього військовослужбовця ЗСУ. Його відправили під цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета.

У ДБР повідомили, що нардепа підозрюють у протиправному позбавленні волі колишнього військовослужбовця ЗСУ. Обшуки провели також у помічниці Тищенка. Наразі нардепу загрожує до 5 років ув'язнення. Водночас слідство не відкидає, що в процесі досудового розслідування можуть з'ясуватися інші обставини та бути оголошені додаткові підозри у кримінальному провадженні.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– 25 червня до Тищенка завітали детективи ДБР і представники Офісу генерального прокурора. Йому повідомлено про підозру в незаконному позбавленні волі ексвійськового у Дніпрі, у будинку депутата провели обшуки. У присутності слідчої групи нардеп розбив свій телефон, аби не віддати його детективам як речовий доказ.

– Раніше Тищенко заявив, що не має ніякої охорони,а у конфлікті, що відбувся у Дніпрі, його оточували "небайдужі люди та громадські організації". Жодну з таких організацій він так і не назвав.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом