Перепливти Тису і встановити рекорд: на iPhone з'явилась гра-"тапалка" для "втечі" з України
Перепливти Тису і встановити рекорд: на iPhone з'явилась гра-"тапалка" для "втечі" з України

Перепливти Тису і встановити рекорд: на iPhone з'явилась гра-"тапалка" для "втечі" з України

Застосунок для iPhone дозволяє спробувати здолати течію Тиси, яка заважає втікачам опинитись за кордоном України. Користувачі можуть змагатись з іншими охочими, які проходять віртуальні випробування.

Військовозобов'язані та невійськовозобов'язані українці отримали можливість спробувати перепливти річку Тиса, не ризикуючи своїм життям. Для цього їм достатньо встановити застосунок для iPhone під назвою Tysa. Про деталі нового гри-"тапалки" ідеться в описі на порталі App Store.

Автор застосунку, яким можуть скористатись гравці віком від 4 років, пояснив, що багато людей чули про Тису і тому пора спробувати, що ж це за річка. Завдяки програмі можна спробувати перепливти водну перешкоду, при цьому руху буде заважати швидка течія і рівень води. Щоб просуватись вперед, потрібно клацати ("тапати") по екрану, вказано в описі.

Важливо Hamster Combat: популярна в Україні гра може передавати дані російським спецслужбам

Якщо зробити це швидше за інших, можна встановити рекорд і порівняти своє досягнення з досягненнями інших гравців. Крім того, можна відкрити додаткові можливості: що мається на увазі, стане зрозуміло, якщо встановити застосунок.

Додаток для iOS - як виглядає застосунок Tysa
Фото: Скриншот

На порталі App Store вказано, що автор гри Tysa — Vladyslav Briukhovetskyi. Програмі не потрібно давати доступ до геолокації, доступні мови — українська та англійська, вартість — безплатно.

Зазначимо, про гру Tysa написали на порталі Reddit. Один з дописувачів поділився враженнями: на його думку, перемогти досить складно. Інший коментатор зауважив, що для реальної перемоги "тапалки" не допоможуть.

Додаток для iOS - коментарі корстувачів щодо застосунку Tysa
Фото: Скриншот

Тиса — притока Дунаю, яка протікає на західному кордоні України, має ширину від 30 до 100 метрів, досить швидку течію (до 2,5 м/с) і розмежовує Україну з Сербією, Угорщиною та Румунією. Річка фігурує у повідомлення Державної прикордонної служби України (ДПСУ). Наприклад, у травні 2024 року пресслужба відомства розповіла, що за два роки війни витягнули з води 30 тіл українців, які намагались незаконно втекти з України. В середньому за місяць у Тисі — вісім жертв. Причина подібних інцидентів — намагання чоловіків виїхати за кордон, при цьому їм допомагають місцеві "консультанти", беручи за послуги від 1 500 дол.

Нагадуємо, 3 червня у ДПСУ спростували повідомлення ЗМІ про замінування берегів річки Тиса. Втім, щоб завадити незаконним спробам перетнути кордон, у туристичних регіонах посилять контроль та збільшать кількість патрулів, які перевіряють документи.

Источник материала
Поделиться сюжетом