Південна Корея вперше за сім років провела навчальні стрільби поблизу морського кордону з КНДР
Південна Корея вперше за сім років провела навчальні стрільби поблизу морського кордону з КНДР

Південна Корея вперше за сім років провела навчальні стрільби поблизу морського кордону з КНДР

Морські піхотинці Південної Кореї вперше за сім років провели повномасштабні навчання з бойовою стрільбою на двох островах у Жовтому морі поблизу західного міжкорейського морського кордону.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ. 

Відновлення навчань відбулося після того, як 4 червня Південна Корея повністю призупинила участь у міжкорейській угоді 2018 року про зниження напруженості, яка передбачає заборону бойових стрільб у водах поблизу морської лінії розмежування, де-факто міжкорейського морського кордону. 

До тренувань залучалися гаубиці K9, реактивні системи залпового вогню «Чхонму» (Chunmoo) та протитанкові ракетні комплекси Spike, які разом випустили понад 290 снарядів. 

У Сеулі навчання назвали оборонними, зазначивши, що за ними спостерігала Військова комісія з питань перемир’я командування ООН, що здійснює нагляд за дотриманням перемир’я, яке поклало край Корейській війні 1950-53 років.

Подібні повномасштабні навчання зі стрільбами морська піхота Південної Кореї востаннє проводила на островах поблизу кордону з КНДР у 2017 році, а від 2018-го, коли була встановлена морська буферна зона, у рамках заходів зі зменшення транскордонної напруженості такі навчання були заборонені.

Північна Корея не визнає лінії розмежування в Жовтому морі і вимагає провести її південніше. У водах поблизу цієї лінії у 1999, 2002 і 2009 роках сталися кілька кривавих морських сутичок між військовими двох країн, під час яких загинули кількадесят людей із кожної сторони.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея вранці середи намагалась запустити балістичну ракету в бік Японського моря, але невдало – ракета вибухнула в повітрі.

Теги по теме
КНДР
Источник материала
Поделиться сюжетом