Річниця початку Корейської війни: у КНДР тисячі людей протестували проти США
Річниця початку Корейської війни: у КНДР тисячі людей протестували проти США

Річниця початку Корейської війни: у КНДР тисячі людей протестували проти США

У столиці КНДР Пхеньяні до 74-ї річниці початку Корейської війни 1950-53 років, яку розв’язала Північна Корея, пройшов масовий антиамериканський мітинг за участі понад 100 тисяч людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє північнокорейське державне інформагентство KCNA.

Корейська війна почалася 25 червня 1950 року вторгненням танкових військ Пхеньяна на територію Південної Кореї. Тоді Сполучені Штати й інші союзні країни воювали разом із Півднем під прапором ООН, у той час, як на боці КНДР були Китай і колишній СРСР.

Річниця початку Корейської війни: у КНДР тисячі людей протестували проти США - Фото 1

У Пхеньяні головне дійство проходило на центральному стадіоні, який, як пише KCNA, був «сповнений духу помсти ворогу, який масово вбивав корейський народ».

Річниця початку Корейської війни: у КНДР тисячі людей протестували проти США - Фото 2

«Учасники мітингу переглянули відео, що розкриває… злочини, скоєні американськими імперіалістичними агресорами та маріонетками Республіки Корея під час Вітчизняно-визвольної війни, а також дедалі активніші дії ворога з придушення КНДР», - йдеться в повідомленні KCNA.

Річниця початку Корейської війни: у КНДР тисячі людей протестували проти США - Фото 3

У ньому підкреслюється, що на мітингу всі промовці «висловили свою волю за будь-яку ціну знищити американських імперіалістів і маріонеток РК, незмінних заклятих ворогів КНДР».

Південнокорейські медіа зауважують, що Північна Корея кожного року в період із 25 червня по 27 липня, день підписання Угоди про перемир’я, проводить «місяць спільної антиамериканської боротьби», впродовж якого по всій країні демонстративно засуджують Сполучені Штати та Південну Корею.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони США вважає необхідним відстежувати будь-яку можливість відряджанняпівнічнокорейських військ в Росію для їхньої участі у війні в Україні у межах домовленостей між лідерами двох країн під час їхньої останньої зустрічі в Пхеньяні.

Фото: KCNA

Теги по теме
США Протест КНДР
Источник материала
loader
loader