Росія посилює Харківський напрямок: військовий експерт оцінив потенціал ворога
Росія посилює Харківський напрямок: військовий експерт оцінив потенціал ворога

Росія посилює Харківський напрямок: військовий експерт оцінив потенціал ворога

Можливості російського наступу на Харківському напрямку яскраво демонструє ситуація у Вовчанську.

Російські окупанти перекинули на Харківський напрямок нові підрозділи та бригаду морської піхоти, але боєздатність цих військ викликає сумніви.

Таку думку висловив військовий експерт Дмитро Снєгирьов в ефірі телеканалу “Київ 24”

За його словами, можливості російського наступу на Харківському напрямку яскраво демонструє ситуація у Вовчанську, де на Агрегатному заводі заблоковано підрозділи самарського СОБРу — російського поліцейського підрозділу.

“Це свідчення того, що “м’яса” у Росії багато, себто особового складу непідготовленого, невмотивованого, а от боєздатних вмотивованих підрозділів обмаль. Тому й відповідно кидають в бій поліцейські спецпідрозділи, які не мають приймати участь в бойових діяв, а тим більше вести штурм міської забудови. Це показово”, - зауважив Снєгирьов. 

Експерт наголосив, що навіть передислокація 155-ї бригади морської піхоти не створює особливої загрози, оскільки ця бригада свого часу понесла важкі втрати під Вугледаром.

“Говорити про укомплектованість бригади морської піхоти і окремих підрозділів, які перекинули на Харківський напрямок, немає підстав”, - підсумував він.  

Нагадаємо, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко вважає, що наступ, який 10 травня Росія розпочала на Харківщину, з тріском провалився. Однак російські окупанти можуть знову готуватися до нового прориву, на це вказують кілька ознак. Зокрема, те, що ворог провів перегрупування у Бєлгородській області, і передислокував туди деякі підрозділи для підсилення.

Источник материала
Поделиться сюжетом