Розробники винайшли спосіб відстежувати об'єкти за допомогою всього одного пікселя
Розробники винайшли спосіб відстежувати об'єкти за допомогою всього одного пікселя

Розробники винайшли спосіб відстежувати об'єкти за допомогою всього одного пікселя

На транспортних засобах з автопілотом встановлюється велика кількість різних датчиків для обробки сигналу з яких потрібна значна обчислювальна потужність. Вчені китайського університету Цінхуа знайшли спосіб кардинально скоротити потребу в обчислювальній потужності системи відстеження об'єктів, обмеживши їх вхідні дані всього одним пікселем.

Дослідники університету Цинхуа розробили метод тривимірного відстеження об'єктів, що швидко рухаються. Це відбувається на безпрецедентних швидкостях зі зниженням вимоги до обчислювальної потужності та обмеженням вхідних даних в один піксель.

«Наш підхід не вимагає реконструкції зображення об'єкта для обчислення його положення, що значно знижує витрати на зберігання даних та обчислювальну потужність. Так, для отримання 3D-координат потрібно всього шість байтів дискового простору і час на обчислення. Шляхом зниження обчислювальних витрат та підвищення ефективності можна знизити вартість обладнання, необхідного для високошвидкісного відстеження, зробивши технологію доступнішою та відкривши нові можливості її застосування», — розповів керівник дослідницької групи Цзихан Ген.

Розроблений китайськими вченими детектор дозволяє відстежувати об'єкти у 200 разів швидше, ніж традиційні методи, засновані на обробці відео — при мінімальній обчислювальній потужності. Для цього на об'єкт проектуються геометричні світлові візерунки і вимірюється яскравість одного пікселя. Використовуючи складні математичні розрахунки, можна визначити місце розташування та траєкторію руху об'єкта — поки що відстежується лише один, але у перспективі об'єктів стане кілька.

Источник материала
Поделиться сюжетом