Sony показала прототип електромобіля Afeela
Sony показала прототип електромобіля Afeela

Sony показала прототип електромобіля Afeela

Sony Honda Mobility показала журналістам прототип електромобіля Afeela. Учасники презентації змогли заглянути всередину електрокара та випробувати його мультимедійну розважальну систему.

Повнопривідний прототип оснащений двома двигунами потужністю 180 кВт (близько 483 кінських сил), літій-іонним акумулятором ємністю 91 кВтг та швидкою зарядкою постійним струмом потужністю до 150 кВт.

Швидкість і запас ходу автомобіля поки не розкриваються, як і основні функції керування, хоча автомобіль буде проводитися на заводі Honda. Ймовірно, це буде електрокар з автопілотом 3-го рівня та ШІ-помічником.

Кабіна Afeela є чимось схожим на кінотеатр. Контент на передньому дисплеї запускається через програму на смартфоні. При цьому пасажирська половина ховається від водія, щоби той не відволікався на дорозі. Журналіст The Verge зазначає, що під час перегляду трейлера до відеогри Gran Turismo відтворювалися різні ефекти, у тому числі вібрувало сидіння. Також на дисплеї можна запускати ігри PlayStation за допомогою підключення Remote Play.

На передньому цифровому бампері може відображатися контент, в даний час це реклама Sony та партнерів.

Проте, журналістам не дали провести тест-драйв. Це пояснюється тим, що поки багато елементів прототипу - це неробочі макети, у тому числі кермо, кнопки управління та інше.

Хоча компанія стверджує, що автомобіль буде доступний для замовлення в 2025 році, а поставки почнуться в 2026-му, вона ще не завершила додавання більш концептуальних функцій. Крім того, Sony має підписати партнерські угоди з Microsoft на використання хмари Azure для створення "особистого розмовного агента" зі штучним інтелектом. Нарешті компанія працює з Polyphony Digital, розробником Gran Turismo, для «об'єднання віртуального та реального в транспортних засобах».

У січні Sony вперше представила на виставці CES прототип Afeela. Тоді ним керували за допомогою контролера DualSense від PlayStation5.

Источник материала
loader
loader