Tesla відкликала понад 11 тис. Cybertruck через від'єднання елемента обшивки
Tesla відкликала понад 11 тис. Cybertruck через від'єднання елемента обшивки

Tesla відкликала понад 11 тис. Cybertruck через від'єднання елемента обшивки

Tesla оголосила про новий відгук великої партії Cybertruck. Причиною стали несправності з двірниками та елементами обшивки автомобіля. Загалом компанія отримала дві вимоги про відкликання понад 11 тис. автомобілів.

На проблеми із двірниками почали скаржитися власники Cybertruck. У повідомленні Національного управління безпекою руху на трасах (NHTSA) про відкликання уточнюється, що несправність пов'язана з приводом двірника, який виходить з ладу через «надмірну напругу», що може призвести до погіршення видимості. Сервісні центри Tesla безкоштовно замінять привод.

Друга проблема пов'язана із пластиковою накладкою вздовж зовнішньої обшивки багажника (sail applique), яка прикріплюється до автомобіля на клей. На відкликаних Cybertruck накладки встановлені неправильно, що може призвести до їхнього від'єднання від автомобіля, зазначає NHTSA, і така ситуація під час руху загрожує аварією. Автовиробник заявляє, що замінить або переробить деталь на автомобілях постраждалих клієнтів.

Цей відгук стосується всіх Tesla Cybertruck, випущених з 26 травня 2024 року, а це рівно 11 383 вантажівки. Що стосується проблем з двірником, то вони мають усі Cybertruck, випущені з 6 червня 2024 року (це 11 688 автомобілів).

У квітні Tesla оголосила про відкликання 3878 штук Cybertruck (всіх раніше виданих клієнтам) через необхідність перевірки одного з основних вузлів управління рухом електропікапа та заміни педалі акселератора в рамках дотримання транспортної безпеки.

Також компанія випустила сервісну інструкцію щодо встановлення захисного заклепки на накладку педалі акселератора для всіх своїх раніше проданих кіберпікапів Cybertruck. Заклепування в нижній частині конструкції педалі необхідне, щоб надійно утримувати накладку на місці і не давати їй зрушити навіть при сильному натисканні. Без заклепки накладка педалі акселератора в Cybertruck вартістю до $120 тис. через конструктивну нестачу може переміститися, застрягти в обшивці та призвести до тривалого прискорення машини без можливості швидкої зупинки.

Источник материала
loader
loader