У Покровську литовські волонтери потрапили під обстріл
У Покровську литовські волонтери потрапили під обстріл

У Покровську литовські волонтери потрапили під обстріл

Група литовців, що перевозила допомогу українцям, постраждала під час обстрілу на Сході України цього тижня.

Про це повідомляє LRT, передає Укрінформ. 

Зазначається, одному громадянину Литви ампутували ногу, решта отримали легкі травми та планують повернутися до своєї країни самостійно, повідомив Валдас Барткявічюс, який разом із постраждалими перевозив допомогу. За його словами транспортні засоби, на яких вони приїхали до України, потребують ремонту.

«Чоловіку ампутували ногу, і зараз він… перебуває в реанімації, але його стан стабільний. Інші троє людей контужені, один отримав травму кисті, але жодної небезпеки для їхнього життя немає», - сказав він.

Один із поранених литовців - Сігітас Маляускас підтвердив виданню 15min у вівторок увечері, що група людей, яка перевозила допомогу Україні, яка протистоїть російському вторгненню, потрапила під обстріл у Покровську Донецької області.

У середу литовський міністр оборони Лаурінас Кащюнас заявив журналістам, що стан поранених стабільний і вони перебувають у лікарні у Дніпрі.

Міністерство закордонних справ країни повідомило, що посольство в Україні знає про інцидент і перебуває в контакті з постраждалими, щоб забезпечити захист їхніх прав та безпечне повернення до Литви.

МЗС Литви заявило, що з міркувань безпеки не може надати жодної інформації про інцидент.

Як повідомляв Укрінформ, на війні в Україні загинув третій естонський солдат-доброволець Мартін Яегер.

Фото: Ž. Gedvilo/BNS nuotr. 

Теги по теме
Литва
Источник материала
Поделиться сюжетом