У Житомирі проходить фестиваль декоративно-прикладного мистецтва «Майстерний червень»
У Житомирі проходить фестиваль декоративно-прикладного мистецтва «Майстерний червень»

У Житомирі проходить фестиваль декоративно-прикладного мистецтва «Майстерний червень»

У Житомирі проходить обласне свято декоративно-прикладного мистецтва «Майстерний червень», під час якого майстри представляють свої роботи, відбуваються майстер-класи та презентація автентичних страв.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла директорка Житомирського обласного центру народної творчості Альона Сердечна.

«Цей щорічний захід відбувається уже вп'ятнадцяте. Він має на меті розвиток креативних індустрій та адаптацію традиційного мистецтва до сучасних реалій. Раніше «Майстерний червень» презентувався як ярмарок вуличного формату, а вже другий рік поспіль ми проводимо його в приміщенні. Тут також проходить презентація автентичних страв Житомирщини, адже ми прагнемо відродити і зберегти нашу гастроспадщину», - зазначила Сердечна.

За її словами, у програмі заходу - виставка робіт майстрів народної творчості, майстеркласи та презентації авторських проєктів.

У Житомирі проходить фестиваль декоративно-прикладного мистецтва «Майстерний червень» / Фото: Ірина Чириця, Укрінформ

Зокрема, свої проєкти презентувала Зінаїда Бугайчук з Черняхівської громади, яка створила авторську ляльку-мотанку за мотивами строїв та вишивок усіх регіонів України. Володимир Рабушей з Овруча представив виготовлення коників-гойдалок із дерева. Марина Василенко з Житомира презентувала техніку вибійки.

Свої автентичні страви представили Попільнянська, Андрушівська, Баранівська, Овруцька та Олевська громади.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві на Співочому полі проходив міжнародний етнічний фестиваль "Країна мрій", ініціатор якого - відомий український музикант Олег Скрипка.

Теги по теме
Житомир Фестиваль
Источник материала
Поделиться сюжетом