В Україні можуть переписати ціни на бензин та дизель: до чого готуватися
В Україні можуть переписати ціни на бензин та дизель: до чого готуватися

В Україні можуть переписати ціни на бензин та дизель: до чого готуватися

В Україні може здорожчати пальне – бензин та дизель. Відбутися це може за умови збереження наростальної динаміки котирувань нафтопродуктів на зовнішньому ринку.

Про це повідомляє enkorr. Зазначається: у зв'язку з цим оператори ринку також можуть підвищити ціни – щоб не втрачати "відновлену маржинальність".

"Якщо на зовнішньому ринку збережеться наростальна динаміка котирувань нафтопродуктів, то оператори навряд чи захочуть знову втрачати відновлену маржинальність. Тому, найімовірніше, поступово підійматимуть ціни", – розповіли аналітики.

Вони пояснили: через здорожчання дизеля на зовнішньому ринку середня гуртова ціна на цей ресурс у країні зросла на 0,59 грн/л – до 45,14 грн/л. Водночас через зростання європейських котирувань вартість бензину збільшилася на 0,36 грн/л, до 47,34 грн/л.

Проте протягом тижня (17-24 червня) більшість українських мереж АЗС не переглядали ціни на пальне. За цей час бензин А-95 здорожчав на 9 коп./л – до середніх 56,52 грн/л. А вартість дизеля залишилася на колишньому рівні 52,61 грн/л.

Скільки коштує бензин та дизель на АЗС

Поки що ж вартість пального на АЗС стабілізувалася. Зокрема, 26 червня бензин А-95 коштує у середньому 56,52 грн/л. При цьому останніми днями ціни практично не змінюються: з 17 червня вона коливається в районі 56,44-56,53 грн/л.

Схожа ситуація і з дизелем. Так:

  • 26 червня АЗС продають його у середньому по 52,65 грн/л;
  • з 3 червня вартість ресурсу знаходиться у межах 52,57-52,69 грн/л.

Як повідомляв OBOZ.UA, водночас на АЗС українцям можуть продавати неякісний бензин. Що може завдати великої шкоди автомобілю.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом