Повідомлено про підозру російському кінорежисеру, який виправдовував війну
Повідомлено про підозру російському кінорежисеру, який виправдовував війну

Повідомлено про підозру російському кінорежисеру, який виправдовував війну


Фігурант систематично висловлював свою позицію на підтримку держави-агресора. В інтерв’ю пропагандистським медіа він висвітлював російські наративи і лозунги.

Повідомлено про підозру російському кінорежисеру, керівнику державного кіноконцерну,  який публічно підтримав вторгнення РФ в Україну. Про це 26 червня Офіс генпрокурора.

Фігуранту інкриміновано виправдовування збройної агресії РФ проти України.

За даними слідства, підозрюваний як публічна особа і представник “культурного осередку Росії”, користуючись популярністю та авторитетом у медіа, а також можливістю формувати суспільну думку, систематично висловлював свою позицію на підтримку держави-агресора. В інтерв’ю пропагандистським медіа він висвітлював російські наративи і лозунги.

18 вересня 2023 року за участі російського кінорежисера на відеохостингу YouTube опубліковане інтерв’ю на тему суверенітету України та інтересів Росії.

У розмові з російським блогером в Москві підозрюваний поширив інформацію, спрямовану на реалізацію російської державної інформаційної політики щодо підтримки війни.

Нагадаємо, український суд заочно заарештував російського режисера Микиту Михалкова. СБУ підозрює російського режисера у зазіханні на територіальну цілісність України через його висловлювання на підтримку війни.

Також повідомлялося, що в Україні заочно заарештували російську телеведучу та продюсера Тіну Канделакі.



Источник материала
loader
loader