1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Війська Росії використовують наземні FPV-дрони "Скорпіон-М": чим вони небезпечніші за БПЛА
Війська Росії використовують наземні FPV-дрони "Скорпіон-М": чим вони небезпечніші за БПЛА

Війська Росії використовують наземні FPV-дрони "Скорпіон-М": чим вони небезпечніші за БПЛА

За словами окупантів, наземний дрон може нести більше вибухівки та інших вантажів, оскільки пересувається землею та оснащений акумулятором із більшою місткістю.

Загін БПЛА "Російські яструби" "Південного" угруповання Збройних сил Російської Федерації застосовує наземні роботизовані комплекси "Скорпіон-М", які можуть виконувати логістичні завдання і використовуватися як камікадзе. Про це повідомила пресслужба Міноборони Росії.

Як повідомляють росіяни, колісний дрон "Скорпіон-М" рухається зі швидкістю 3,3 м/с і несе до 40 кілограмів навантаження при вазі 20 кілограмів. Час його автономної роботи — до 4 годин. У платформи дві основні функції: підвезення вантажів і підрив. Окупанти також використовують апарат для розвідки і тралення протипіхотних мін і саморобних вибухових пристроїв.

Важливо В РФ буде більше роботів, але примітивних: інженер попередив про загрозу для України

Перевагами безпілотника "Скорпіон-М" називають високу рухливість і маневреність. Дрон може їздити як по середньопересіченій місцевості, так і в умовах міської забудови. Російський військовий із позивним "Миколайович" також підкреслив, що "Скорпіон-М" — це один із різновидів FPV-дрона, просто колісний. За рахунок того, що дрон їде по землі і має більшу місткість акумулятора, він може тягнути більшу масу корисного навантаження, ніж БПЛА.

"Це може бути доставка боєприпасів до знову зайнятої позиції, можна підвезти продукти, воду, медикаменти якісь", — сказав окупант.

Наземний дрон "Скорпіон-М"

Нагадаємо, російська держкорпорація "Ростех" заявила про створення першого у світі багатофункціонального наземного FPV-комплексу "Депеша", який здатний нести 150 кілограмів корисного навантаження.

Своєю чергою жителі Полтавської області розробили і виробляють для Сил оборони України колісні роботизовані плафторми-камікадзе "Смайлик", які несуть до 21 кілограма вибухівки.

Источник материала
Поделиться сюжетом