30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
DeLorean DMC-12 перевели на електрику
DeLorean DMC-12 перевели на електрику

DeLorean DMC-12 перевели на електрику

Британська компанія Electrogenic з містечка Кідлінгтон, що в Оксфордширі, з 2018 займається вандалізмом, переробляючи класичні автомобілі з ДВЗ в електрокари. Черговою наругою над петролхедами став електричний варіант DeLorean DMC-12.

Легендарне творіння Джона ДеЛореана позбавили бензинового V6, замість якого запхали під кришку моторного відсіку електродвигун потужністю 160 кВт (218 к.с.) і моментом, що крутить, в 310 Нм. Живлення для нього забезпечує батарея місткістю 43 кВтг. Нагадаємо, що “рідний” ДВЗ видавав “на-гора” 97 кВт/132 к.с. та 207 Нм. За даними Electrogenic, на розгін до першої “сотні” електрокар тепер потрібно вдвічі менше часу – всього 5 секунд. За даними виробника, запас ходу сягає приблизно 240 км.

/

Керівник Electrogenic Стів Драммон (Steve Drummond) розповів, що з моменту заснування компанії у 2018 році багато клієнтів неодноразово цікавилися проєкту перероблювання DeLorean, адже всупереч своєму 40-річному віку, цей автомобіль має величезну кількість фанів по всьому світу. І це послужило добрим стимулом для створення новинки. Цікаво, що попри нову “начинку” електрокар став всього на 40 кг важчим за оригінал.

/

Втішно, що заміна силового агрегату не вимагає будь-якої модифікації або зміни конструкцій оригінального DMC-12. Процес перетворення бензинової “машини часу” на електрокар обійдеться в 65-85 тисяч фунтів стерлінгів ($82-107 тисяч) залежно від стану автомобіля-донора.

Источник материала
Поделиться сюжетом