30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ювілейний Porsche пофарбували у “делфтський синій”
Ювілейний Porsche пофарбували у “делфтський синій”

Ювілейний Porsche пофарбували у “делфтський синій”

Підрозділ Porsche Exclusive Manufaktur відзначив 75-річчя представництва Porsche у Нідерландах унікальним спорткаром 911 GT3 RS у кольорах класичного Делфтської порцеляни.

Знамениті порцелянові вироби із міста Делфт склали славу мистецтва кераміки на півночі Європи ще у VII столітті. Делфтські вироби розписували окисом кобальту, що дає після випалу яскраво-синій колір, наслідуючи особливо цінний на той час китайську порцеляну періода Мін, з подальшим покриттям прозорою свинцевою глазур’ю. Звідси нідерландська назва таких виробів – “делфтські сині” (нідерл. Delfts blauw).

/

Сьогодні цей вид розпису є невіддільною частиною культури Нідерландів. Саме тому майстри Porsche Exclusive Manufaktur вирішили віддати шану своїм нідерландським колегам і зробити “ювілейний” екземпляр у “делфтському синьому”. Ліврею доповнює синя смуга, що йде від переднього до заднього бампера, напис Porsche з боків та наклейки з номером 75 на дверях.

Нагадаємо, що Porsche 911 GT3 RS оснащується атмосферним 4,0-літровим опозитним шестициліндровим двигуном потужністю 386 кВт/525 к.с., який розвиває крутний момент 465 Нм. Вся ця міць передається на задню вісь через роботизовану коробку передач PDK з подвійним зчепленням. Крім того, автомобіль має більш жорсткі налаштування шасі та агресивний аеродинамічний обвіс.

Источник материала
Поделиться сюжетом