30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Київ вдруге потрапив до десятки найгірших міст світу: хто зайняв перше місце
Київ вдруге потрапив до десятки найгірших міст світу: хто зайняв перше місце

Київ вдруге потрапив до десятки найгірших міст світу: хто зайняв перше місце

Київ залишився у десятці найгірших міст за зручністю життя через негативний вплив війни, особливо у категорії стабільності. Відень втретє поспіль очолив рейтинг найзручніших для життя міст світу завдяки високим оцінкам у більшості категорій.

Про це пише видання Economist (EIU є "сестринською" компанією видання з Economist Group). Компанія оцінює 173 міста за п’ятьма категоріями:

  • стабільність;
  • охорона здоров’я;
  • освіта, культура;
  • навколишнє середовище;
  • інфраструктура.

Відень отримав оцінку "відмінно" в чотирьох з п’яти категорій, що дозволило йому зберегти лідерство, попри зниження балу в категорії культури через відсутність значущих спортивних подій. На другому місці залишився данський Копенгаген, а швейцарський Цюрих піднявся з шостого на третє місце. Австралійський Мельбурн опустився з третього на четверте, а канадське місто Калгарі розділило п'яте місце зі швейцарським містом Женева.

Західна Європа показала високі результати, 30 міст отримали середній бал 92 зі 100. Однак, загальне зниження показників стабільності пояснюється збільшенням випадків протестів і злочинності.

Київ залишився в десятці найгірших міст, отримавши низькі оцінки у категорії стабільності через військові дії та пов'язані з ними загрози безпеці. Найбільше падіння в рейтингу цього року також зазнав Тель-Авів через загострення конфлікту між палестинським угрупованням ХАМАС та Ізраїлем.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, у Києві з Із 27 червня до 1 липня запровадять обмеження рухудля вантажних автомобілів. Відповідне рішення було прийнято через прогнозовану синоптиками спеку.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом