Rivian готує п’ять нових моделей електромобілів
Rivian готує п’ять нових моделей електромобілів

Rivian готує п’ять нових моделей електромобілів

Молоді виробники електромобілів змушені розширювати свій модельний ряд «згори донизу» за ціновою ієрархією, оскільки дорогі машини допомагають їм отримати достатній прибуток для більш доступних випусків. Цим шляхом свого часу пройшла Tesla, тепер Rivian намагається наслідувати її приклад. У презентації компанії помічено п’ять нових моделей, які готуються до анонсу.

Відповідний документ здебільшого присвячується нюансам оголошеної співпраці з Volkswagen, але власним планам Rivian у ньому присвячений окремий слайд. Знову ж таки в манері Tesla, компанія Роберта Скаринджа (RJ Scaringe) приховує ще не оголошені моделі під віртуальними покривалами, але в цьому випадку орієнтуватися на контури машин, що приховуються, не має особливого сенсу. Принаймні, представники The Verge вважають, що в другій зліва колонці верхня машина призначена для комерційних клієнтів Rivian в особі того ж Amazon, яким призначаються і фургони EDV першого покоління. Просто надалі Rivian повинна перевести їх на оновлену платформу, яка є більш ефективною як у виробництві, так і в експлуатації. На ній вже засновані рестайлінгові кросовер R1S та пікап R1T, представлені нещодавно.

На платформі MSP (середньорозмірної), як можна зрозуміти зі слайда, будуть засновані не тільки кросовери R2, R3 і R3X, що готуються до виробництва, але і ще якийсь транспортний засіб незрозумілого призначення. Кросовери R2 будуть пропонуватися за ціною від $45 000, сімейство R3 буде ще дешевшим, тому в крайній правій колонці ховаються три моделі електромобілів Rivian для масового ринку, які будуть найдоступнішими в лінійці цього виробника. Не можна виключати, що серед них буде і електричний пікап, оскільки машини з таким типом кузова затребувані на ринку Північної Америки, та й R1T опинився серед двох перших моделей марки, що стали на конвеєр. Звичайно, одна справа малювати презентації для інвесторів, і інша випускати електромобілі серійно, але наявність у Rivian відповідних планів з розширення асортименту напевно порадує багатьох шанувальників молодої марки.

Источник материала
Поделиться сюжетом