30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Ситуація на фронті може погіршитися": генерал назвав 3 складові, щоб зірвати плани РФ
"Ситуація на фронті може погіршитися": генерал назвав 3 складові, щоб зірвати плани РФ

"Ситуація на фронті може погіршитися": генерал назвав 3 складові, щоб зірвати плани РФ

РФ може кинути на поле бою ще більше російських окупантів. Україні потрібні три складові, щоб протистояти ворогу.

Ситуація на фронті зараз є досить складною, але якщо країна-агресорка Росія і справді спробує сформувати ще одну загальновійськову армію для розгортання в Україні, то ситуація може ще погіршитися.

Україні потрібні три складові, щоб зірвати плани Росії. Таку думку висловив ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко, повідомляє OBOZ.UA.

Романенко прокоментував, чи могла РФ сформувати ще одну загальновійськову армію, щоб розгорнути її в Україні.

"Про це говорили аналітики, зокрема західні, а також представники розвідок – росіяни, можливо, формують армію чи навіть дві на 14 дивізій, 16 бригад. Вони готують особовий склад, цього року планують набрати 300-400 тисяч, і з 1 квітня до 150 тисяч призивають на строкову службу", – зазначив він.

За словами генерал-лейтенанта, цю інформацію потрібно перевіряти, але в потенціалі така можливість є. Але питання в тому, наскільки російські окупанти зможуть це реалізувати і як це виглядатиме в часі.

"Це серйозні питання. Думаю, завдання розвідкам – нашої та союзників – відслідковувати цю ситуацію. Нині на фронті у нас досить складно. З урахуванням того, що противник додаватиме війська, ситуація лише погіршиться", – сказав Романенко.

Україні потрібні 3 складові, щоб зламати плани РФ

Генерал наголосив, що Україні потрібні три складові, щоб зруйнувати плани країни-агресорки Росії – швидкі та всеосяжні поставки західної військової допомоги, ефективна робота вітчизняного військово-промислового комплексу та мобілізація.

"Якщо наші союзники, передусім США, змінюють свою концепцію постачання озброєнь і починають забезпечувати нас зі своїх резервів, якщо ці поставки здійснюються у широкому та сучасному спектрі та швидко, тоді може бути оптимізм щодо подальшого ведення бойових дій. Звичайно, має працювати і наш військово-промисловий комплекс та виконуватись наше домашнє завдання щодо мобілізації. Оскільки нашим бригадам, що воюють, не вистачає підготовлених військовослужбовців – навіть тим, що перебувають на лінії зіткнення", – зазначив Романенко.

Хто такий Ігор Романенко

Романенко Ігор (9 квітня 1953, Ніжин) - український військовик. Генерал-лейтенант у відставці, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор. Заступник начальника Генерального штабу ЗС України (2006-2010), пише Вікіпедія.

Війна в Україні – останні новини

Раніше повідомлялося, що армія РФ просунулась на Донеччині, наслідки критичні – у ЗСУ розкрили ситуацію. Тактика ворога помалу тиснути своєю кількість на Сили оборони місцями призводить до критичних наслідків.

Вдень 27 червня РФ вдарила по житлових будинках і гуртожитку харківського університету. Російські окупанти знищили один з корпусів харківського вищого навчального закладу.

Також повідомлялося, що на Харківщині розширять примусову евакуацію – голова ОВА Олег Синєгубов розкрив, хто у зоні ризику. Місцева влада прагне ухвалити рішення щодо примусової евакуації родин із дітьми.

Нагадаємо, ЗСУ перейшли в наступ в Часовому Яру та вибили ворога – стали відомі деталі успішної операції. В ЗСУ наголосили, що не маючи можливостей захопити місто Часів Яр, росіяни намагаються його знищити обстрілюючи термобаричними снарядами.

Читайте також:

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны