1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Випускники сиділи до 22:30. Вакуленко розповіла про рекордний день складання НМТ-2024
Випускники сиділи до 22:30. Вакуленко розповіла про рекордний день складання НМТ-2024

Випускники сиділи до 22:30. Вакуленко розповіла про рекордний день складання НМТ-2024

В один з днів проведення Національного мультипредментого тесту(НМТ) у 2024 році вступники перебували в тимчасових екзаменаційних центрах (ТЕЦ) від ранку і до 22:30. Попри те, що учасників іспиту просили припинити оцінювання та взяти участь у додатковій сесії, випускники відмовились від такої пропозиції та сиділи рекордну кількість часу. 

Про це розповіла директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко в інтервʼю Освіта 24. Вона зауважила, що у випадках непередбачуваних ситуацій, коли іспит переривається більше ніж на 2,5 години, вступники можуть взяти участь у додатковій сесії. Проте, за її словами, не всі школярі бажають користуватися цим правилом.

"У нас була одна ситуація, коли учасники від ранку працювали до 22:30 через декілька проблем. Їх кілька разів просили припинити оцінювання та написати заяви на додаткову сесію. Але ці учасники НМТ на таке не погодилися", – каже Вакуленко.

"Якщо склалося так, що непередбачувана ситуація триває понад 2,5 години, то вступники мають право взяти участь у додатковій сесії оцінювання. Вони про це знають, але не завжди погоджуються на таке відтермінування, адже не готові чекати й хочуть отримати результат у цей самий день", – додає вона.

Посадовиця зауважила, що організатори залишилися зі вступниками у ТЕЦ й підтримували їх, допоки вони не завершили складання іспиту.

"Організатори у цьому екзаменаційному центрі залишилися, працювали й підтримували учасників та готові були залишатися до останнього учасника для розв'язання усіх проблем", – підкреслила директорка УЦОЯО.

Вона сказала, що нині в країні складна ситуація з електроенергією, тож у разі відключення світла учасники НМТ чекають вирішення цього питання.

Раніше OBOZ.UA писав, що вступники, які складають НМТ у 2024 році, мають викласти всі технічні пристрої перед входом до аудиторій. Саме для цього в тимчасових екзаменаційних центрах цього року повернули практику допомоги працівників поліції та встановили металошукачі.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом