30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чи дозволено водію виконати розворот? Завдання з ПДР, над яким доведеться подумати
Чи дозволено водію виконати розворот? Завдання з ПДР, над яким доведеться подумати

Чи дозволено водію виконати розворот? Завдання з ПДР, над яким доведеться подумати

Кожен водій повинен досконало знати абсолютно всі ПДР. Від цього залежить не лише його власне життя, а й безпека інших учасників дорожнього руху.

На дорозі у людей є буквально секунди для того, щоб ухвалити рішення, тому вони повинні діяти згідно з правилами автоматично. Щоб ви могли відпрацювати свої водійські навички, auto_pdr.ua поділився непростим тестовим завданням.

Чи дозволено водію чорного автомобіля виконати розворот в цій ситуації?

  • А. Так, дозволено;
  • Б. Ні, заборонено.

Для початку зверніть увагу на дорожні знаки. Серед них є знак 2.1, який вказує на те, що водій має пропустити транспортні засоби, які під’їжджають до нерегульованого перехрестя по головній дорозі.

Також на зображенні є знак 5.7.1. Він вказує напрямок руху на перехрещуваній дорозі, на якій організовано односторонній рух.

Отже, водій чорного авто в жодному разі не може повернути ліворуч, адже в цьому випадку він буде рухатися по зустрічній смузі.

На перший погляд, може здатися, що розворот заборонено, адже траєкторія руху автомобіля буде проходити назустріч водіям, що рухатимуться дорогою з одностороннім рухом. Однак варто відзначити, що розворот – це не рух, а маневр і він буде здійснюватися не на дорозі з одностороннім рухом, а на перехресті. Крім того, ані знак 5.7.1, ані знак 2.1 сам по собі не забороняє розвертатися.

Однак важливо пам’ятати, що перед будь-якою зміною напрямку руху водій повинен переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.

Правильна відповідь

Оскільки правилами дорожнього руху та знаками, що зображені в завданні, розворот на перехрестях не забороняється, правильна відповідь А. Так, дозволено.

Раніше OBOZ.UA публікував заплутане завдання на знання ПДР про те, хто має поступитися дорогою за наявності тимчасової розмітки.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом