30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Динамо" викрало гравця у "Шахтаря": чим запам'ятався трансферний ринок УПЛ у червні
"Динамо" викрало гравця у "Шахтаря": чим запам'ятався трансферний ринок УПЛ у червні

"Динамо" викрало гравця у "Шахтаря": чим запам'ятався трансферний ринок УПЛ у червні

Перерва між сезонами УПЛ у розпалі. Команди потрохи повертаються з відпусток, а їх менеджмент активно підшукує посилення. Вже зробили перші трансфери гранди та учасники єврокубків, активізуються і середняки чемпіонату. OBOZ.UA підбиває підсумки перших трансферних угод українських команд.

"Динамо" викрало гравця у "гірників", але постійно думає про фінанси

Перехід Пихальонка у червні сколихнув футбольне суспільство, адже всі вважали, що новим місцем для нього стане "Шахтар". А ні - "Динамо" виявилося спритнішим і, за фактом, викрало потужного гравця-збірника для центру поля у прямого конкурента за чемпіонство. На цьому тлі загубився Брагару - його взяли в "Чорноморця" за 100 тисяч.

Та якщо ви думали, що кияни не боротимуться за статус "сенсаційних підписантів" - зустрічайте Себальйоса! Тривалі та важкі перемовини все ж увінчалися успіхом, гравець перейшов до столичного клубу на правах оренди. Період цей - лише півроку, далі "Динамо" подивиться, чи показав захисник сильні сторони і, можливо, викупить його за пріоритетним правом. 23-річного футболіста лякала війна в Україні, але підхід до нього все ж знайшли. Transfermarkt оцінює гравця у 800 тисяч євро. Це все, звісно, добре, та киянам треба уважно рахувати фінанси і на вхід, адже Шапаренка "Бешикташ" і "Лаціо" досі не купують.

У "Шахтаря" поки без нових бразильців

Гірники програли боротьбу за Пихальонка, але взяли собі топового воротаря для ротації - Фесюн у "Колосі" (придбали за 2,7 млн) провів чимало сухих матчів і буде створювати конкуренцію для Різника. Ще одне придбання - тунісець Грам: 22-річний центрбек підсилюватиме позиції, звідки пішли два вічні захисники. Також до "Шахтаря" з оренди повернулися півтора десятки гравців. Серед усіх найбільше сподівань на Тобіаса - бразилець два роки провів у структурі "Реала", 60 виступів за дубль мадридців. Тепер гірники сподіваються, що цей досвід піде йому на користь в Україні.

Цікавість до гравців донецького клубу, переважно, за межами України. Наприклад, німецька "Фортуна" активно цікавиться Кащуком. А от із Судаковим все вирішуватиме суб’єктивність скаутів щодо виступів Георгія на Євро. Серед тих, хто вже точно пішли вільними агентами - Рудько та Бондаренко, а колись ікона команди Чигринський завершив кар’єру. Ну і перший трансфер - Кастільо таки продали в "Мідтьюлланд" за 4 млн євро.

Дебютанти єврокубків обрали різні стратегії

"Кривбас" настільки в роздумах, що про поповнення складу навіть чуток ще не було. Тренерський штаб дуже ретельно готується до дебюту в Лізі Європи, адже команді треба пройти 2 етапи до групи. І це мають бути готові вже зараз футболісти - в цьому питанні права на помилки немає. Татарков і Дебелко пішли від криворіжців: обидва не були головними для Вернидуба, але тепер в нього менше глибини складу. Натомість до стану прямого противника за гроші перейшов один із ключових гравців минулого сезону.

Мова про Бескоровайного - трансфер до "Полісся" за 600 тисяч євро. Ще житомиряни взяли Майсурадзе за 400 тисяч і забрали кращі активи "Дніпра-1" - приєдналися Волинець, Гуцуляк та Бабенко. Окрім наших гравців, чимали сподівання на бразильця Віалле, якого запросили безкоштовно і сподіваються зробити другим Макуана. Команда готується до першого виступу в Лізі Конференцій - і трансферне вікно ще доволі довге. Які ще будуть сенсації?

На свій шматочок від "Дніпра-1" заглядаються багато клубів еліти

"Динамо" та "Полісся" оформили офіційно свої трансфери - за вже згаданих гравців вони принесли на трансферний баланс близько 5 мільйонів євро. У складі команди лишається ще кілька непоганих виконавців - і такими темпами за "Дніпро-1" не буде кому гратию Ми розбиралися в усіх подіях навколо клубу - ситуація там близька до катастрофи. В них і так є трансферний бан, а тепер команда ще й на межі зникнення із футбольної мапи: запрошувати гравців стало ще складніше.

Середняки та аутсайдери уважно вивчають ринок

У червні середняки УПЛ не були якось активними на трансферному ринку. Поки трансферів маємо два: "ЛНЗ" придбало ганця Ассінора за 180 тисяч (певно, черкащани планують із нового сезону поборотися за позиції вище середини таблиці), а "Зоря" знайшла 200 тисяч на словенця Тронтеля в захист. Безумовно, головною подією для луганців став викуп Джордана - один із кращих лівих захисників нашої ліги просто зараз залишається в клубі.

Знайшлося в УПЛ місце кільком помітним внутрішнім переходам: Алефіренко змінив "Зорю" на "Колос", Краснопір - "Рух" на "Оболонь", Гончаренко і Степанюк - "Колос" і "Ворсклу" на "Верес". У рівнян цікаво складається ситуація: до плюс двох безкоштовних гравців маємо масове паломництво на вихід із клубу: на середину червня 9 гравців залишили команду. Трансферів саме за кошти у середняків немає: "Колос", "Олександрія", "Верес", "Рух", "Чорноморець", "Ворскла" й "Оболонь" поки придивляються.

Цьому є кілька пояснень. По-перше, чекають 30-го числа та завершення контрактів, аби забирати вільних агентів. По-друге, дивляться на Євро та футбольну Олімпіаду, бо ці два турніри розкриють кількох молодих зірок вже на кінець липня. Та й треба розуміти, із якими бюджетами наші клуби заходять у новий сезон.

Що там новачки УПЛ?

Новачків у нас два - і червень вони провели інертно. "Карпати" поки мають плюс два у складі. Зелено-білі підсилили воротарську позицію 21-річним Кемкіним з "Минаю", перехід гравця відбудеться першого липня. Так само з липня офіційно приєднаться до левів іспанець Пабло Альварес Гарсія. Опорника придбали на посилення центральної зони, куди в іграх із грандами прийде насиченість. Гарсія активний підключеннями в атаку, а за болгарське "Черно Море" виграв срібні медалі тамтешнього чемпіонату. Львів’яни тільки-но повернулися з відпустки й Маркевич має подивитися на готовність гравців і тільки тоді посилювати позиції.

Про "Інгулець" новин менше - там тільки відпустили Кольцова. Хоча команда з Петрово має інші клопоти - в них масове оновлення тренерського штабу. Команду очолив Василь Кобін, із яким прийшли три асистенти та новий тренер для воротарів. І саме цей новий штаб буде набирати футболістів вже під власні побажання.

Источник материала
Поделиться сюжетом