30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Договір з Північною Кореєю свідчить про світову ізоляцію Росії - постпред США при НАТО
Договір з Північною Кореєю свідчить про світову ізоляцію Росії - постпред США при НАТО

Договір з Північною Кореєю свідчить про світову ізоляцію Росії - постпред США при НАТО

Візит Володимира Путіна до Північної Кореї та укладення союзницької угоди з цією країною свідчить про ізоляцію Росії та стан її збройних сил.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила постійна представниця США при НАТО Джуліан Сміт під час організованого виданням The Washington Post обговорення пріоритетів Альянсу у війні, розв’язаній РФ проти України.

«Ми всі з цікавістю спостерігали за візитом президента Путіна до Північної Кореї. Думаю, він досить багато говорить нам про нинішній стан уряду в Москві та про місце Росії на світовій арені», – сказала вона.

За словами Сміт, той факт, що Росія нині змушена покладатися на Північну Корею як щодо зброї, так і політичної підтримки та, можливо, допомоги у сфері безпеки – «як на мене, багато говорить про те, наскільки ізольована Росія, наскільки відчайдушно вона намагається знайти додаткову зброю для війни в Україні й наскільки сильно вона відчуває потребу в пошуку нових партнерів».

Представниця США нагадала, що раніше Росія спільно із Заходом працювала над досягненням миру та стабільності на Корейському півострові. «Проте зараз ми маємо ситуацію, коли ці два лідери – з Північної Кореї та Росії – формують якесь нове партнерство», – зазначила вона.

Сміт додала, що поглиблення відносин між Китаєм та Росією так само свідчить про ізольованість Москви.

«Росія покладається на Китай щодо цілої низки компонентів подвійного призначення, які вона використовує для війни в Україні – таких як мікроелектроніка й верстати», – зауважила постпред США при НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, Путін цього місяця здійснив перший за 24 роки свого правління державний візит до Північної Кореї.

У Пхеньяні лідери КНДР та Росії підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство, який підвищує відносини між двома країнами до рівня союзницьких.

Теги по теме
Россия США Владимир Путин НАТО КНДР
Источник материала
Поделиться сюжетом