Як використовувати фітнес-стрічки для максимального ефекту: 5 вправ
Як використовувати фітнес-стрічки для максимального ефекту: 5 вправ

Як використовувати фітнес-стрічки для максимального ефекту: 5 вправ

Якщо ви замислюєтесь стосовно універсального обладнання для фітнесу, фахівці радять звернути увагу на еластичні стрічки. Переваг у них багато, адже вони доступні, портативні, чудово підходять для подорожей і можуть використовуватися з іншим силовим обладнанням.

Використовуйте еластичні стрічки, коли прагнете зробити акцент переважно на складних рухах, які залучають більше однієї групи м’язів. Фітнес-тренери рекомендують виконувати 3–4 підходи наведених нижче вправ поспіль без відпочинку або виконувати їх по черзі, йдеться у матеріалі видання Eat This Not That.

Присідання

Як виконувати: наступіть обома ногами на опорну стрічку, розставивши ноги на ширині плечей, тримаючи стрічку на висоті плечей обома руками. Починайте присідати, сідаючи назад на п’яти та стегна, доки вони не стануть паралельними землі. Встаньте назад і використовуйте імпульс, щоб підняти стрічку. Опустіть стрічку на висоту плечей, перш ніж виконувати наступне повторення.

Необхідно зробити 3 підходи по 10 повторень.

Вправа з упором

Як виконувати: на початку візьміть стрічку й оберніть її навколо міцної поверхні, наприклад балки чи стовпа. Візьміться кінці стрічки і зробіть кілька кроків назад, щоб трохи натягнути її. Тримаючи корпус напруженим, відведіть лікті назад, стискаючи лопатки разом, щоб закінчити. Повністю випряміть руки, щоб отримати повну розтяжку, перш ніж виконувати наступне повторення.

Необхідно зробити 3 підходи по 15 повторень.

Присідання зі спліт-групою

Як виконувати: встаньте на стрічку, поставивши одну ногу зверху, тримаючи її обома руками на висоті грудей, а другу ногу зігніть у коліні і відведіть назад. Тримаючи корпус напруженим, опускайтеся, доки коліно не торкнеться землі, а потім поверніться вгору. Виконайте всі повторення на одній нозі, перш ніж перейти на іншу.

Необхідно зробити 3 підходи по 12 повторень для кожної ноги.

Силова вправа з упором

Як виконувати: на початку обмотайте еластичну стрічку навколо стійкої балки/бруска, або навіть дерева. Тримаючи руки повністю прямими, потягніть їх назад до себе, зігнувши задню частину плечей наприкінці руху.

Необхідно виконати 3 підходи по 15 повторень.

Силове навантаження

Як виконувати: наступіть на еластичну стрічку обома ногами та візьміться за обидві ручки. Починайте виконання вправи, згинаючи руки до себе. Сильно стисніть біцепс у верхній частині, потім чиніть опір до кінця, поки руки не будуть повністю витягнуті, перш ніж виконувати наступне повторення.

Необхідно зробити 3 підходи по 15 повторень.

Раніше OBOZ.UA розповів, про 5 смачних рецептів для схуднення.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом