30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Хто інвестує в нас ці гроші?": катастрофічна ситуація склалася з оновленням "совка"
"Хто інвестує в нас ці гроші?": катастрофічна ситуація склалася з оновленням "совка"

"Хто інвестує в нас ці гроші?": катастрофічна ситуація склалася з оновленням "совка"

Економіст та фінансовий аналітик Олексій Кущ розповів у Телеграм про катастрофічний брак інвестицій.

За його словами, 1991 року Україна отримала активів у рамках усієї країни приблизно на три трильйони доларів - амортизація цього багатства стала, по суті, "національною ідеєю".

Зараз, після амортизації на 70% від цих інвестицій, залишився приблизно трильйон за оцінною вартістю, за балансовою також трильйон, але в гривнях.

"Проста арифметика каже, що для одного лише заміщення спадних основних засобів, потрібно капітальних інвестицій не менше 50 млрд дол на рік. Це простий розрахунок: ділимо трильйон доларів на 20.

Це і є наш базовий показник валового накопичення основного капіталу - 50 млрд дол рік. Або 25% ВВП, якщо брати показник валового продукту за станом на 2021 рік. І це ми лише зупинимо деградацію. Для оновлення основних засобів капітальні інвестиції потрібно збільшити до 60 млрд дол на рік", - повідомив економіст.

Таким чином, каже експерт, до 50 млрд. потрібно додати ще 10 млрд. дол., що дозволить на 1% на рік скорочувати знос основних засобів.

За словами експерта, зараз потрібно знайти, хто інвестує в Україну 60 млрд. дол. на рік або новий трильйон доларів у найближчі 20 років для оновлення зношеного "совкового" трильйона.

«Хто інвестує в нас ці гроші? США, ЄС? Смішно. Самі заробимо та інвестуємо у себе? Ще смішніше. Ніхто більше не буде в нас інвестувати такі гроші... Мости патимуть, метро - зупинятимуться і т.д", - повідомив фінансовий аналітик.

Останні новини України:

Як писала Politeka, у Раді запропонували по-новому переслідувати ухилістів.

Також Politeka повідомляла, що в мережі розлетілося нове скандальне відео з мобілізацією.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом