30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Крав дані у пасажирів літаків: поліція викрила чоловіка, що вигадав хитру схему
Крав дані у пасажирів літаків: поліція викрила чоловіка, що вигадав хитру схему

Крав дані у пасажирів літаків: поліція викрила чоловіка, що вигадав хитру схему

Мешканця Австралії звинувачують у крадіжці особистої інформації у пасажирів літаків за допомогою створених ним підробних мереж Wi-Fi. Про це пише The Guardian. За інформацією журналістів, 42-річний чоловік постане перед  судом міста Перт.

Звинувачення у дев'яти кіберзлочинах було висунуто на тлі розкрадання даних з телефонів, зазначили у виданні. Австралієць з допомогою імітації законних мереж отримував особисту інформацію пасажирів. Австралійська федеральна поліція стверджує, що чоловік створив мережі Wi-Fi «злих близнюків», які імітували легальні мережі, щоб обманом змусити користувачів ввести свої особисті дані.

«Фальшиві сторінки імовірно були створені в аеропортах Перта, Мельбурна та Аделаїди, на внутрішніх рейсах та інших місцях, які, за словами поліції, були пов'язані з попередньою роботою цієї людини», – йдеться у статті.

Поліція стверджує, що підроблені мережі Wi-Fi чоловіка спрямовували користувачів на фіктивну сторінку, яка запитувала їх електронну пошту, або дані для входу в соціальні мережі. Потім ці дані зберігалися на пристроях чоловіка і могли використовуватися для доступу до іншої особистої інформації, включаючи онлайн-комунікації, фотографії, відео або банківські реквізити.

У квітні поліція почала розслідування після того, як авіакомпанія повідомила, що її співробітники стурбовані підозрілою мережею Wi-Fi, яка з’явилася під час внутрішнього рейсу. Потім федеральна поліція повідомила, що виявила портативний бездротовий пристрій, ноутбук і мобільний телефон під час огляду багажу чоловіка після того, як він приїхав в аеропорт Перта.

Чоловіка заарештували та висунули звинувачення після другого обшуку в його будинку в передмісті Перта в Пальмірі. 42-річного чоловіка звинувачують у несанкціонованому пошкодженні електронного зв’язку, заволодінні даними з наміром вчинити тяжкий злочин, несанкціонованому доступі або зміні даних з обмеженим доступом, нечесному отриманні особистої фінансової інформації, тощо. 

До слова, Дубай планує збудувати найбільший аеропорт у світі.Шейх ОАЕ Мохаммед бін Рашид Аль Мактум анонсував масштабне розширення міжнародного аеропорту емірату Аль-Мактум – у п’ять разів. Планується, що аеропорт за розмірами буде займати територію в 141 кв км – це дорівнюватиме площі міста Вінниця.

Источник материала
Поделиться сюжетом