30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Курс долара в банках розійшовся з офіційним: які ціни на валюту встановили
Курс долара в банках розійшовся з офіційним: які ціни на валюту встановили

Курс долара в банках розійшовся з офіційним: які ціни на валюту встановили

Банківський курс долара в Україні продовжує знижуватися після кількох днів безперервного зростання, навіть попри підвищення офіційного курсу. Так, 28 червня середня вартість готівкового долара в банках встановилася на рівні 40,4/40,85 (купівля/продаж). Це на 5-10 копійок дешевше, ніж напередодні.

Про це свідчать дані моніторингу. Небанківські обмінники при цьому пропонують "бакс" трохи дешевше – в середньому по 40,34/40,77 грн, що значно нижче (на 15 коп.) у продажу, ніж днем раніше. Загалом за тиждень курс готівкового долара просів у середньому на 5 коп.

Тенденція до зниження продовжується і для євро. У банках євровалюту пропонують у середньому по 43,35/43,95 грн., на 5 коп. у продажу дешевше, ніж у вчорашніх розцінках. В обмінниках євро коштує в середньому 43,58/44,11 грн – тут відбулося невелике, на 6 коп., зростання у купівлі одночасно зі зниженням на 9 коп. в продажі.

Водночас Національний банк України (НБУ) на п'ятницю, 28 червня, розрахував офіційну вартість долара США на рівні 40,54 грн. Це:

  • на 3 коп. більше, ніж було у четвер, 27 червня;
  • на 2 коп. вище ніж тиждень тому;
  • на 15 коп. нижче за історичний рекорд (40,69 грн/дол., було встановлено 14 червня).

Офіційна вартість євро встановилася на рівні 43,35 грн. Це на 4 копійки дорожче, ніж днем раніше.

Великі комерційні банки України сьогодні продають долар за цінами в діапазоні 40,74-40,9 грн. А купувати американську валюту вони готові за 39,75-40,4 грн.

Курси валют у таблиці взяті з сайтів банків і можуть відрізнятись від фактичної вартості в касах – іноді з клієнтів стягують додаткові комісії. Дізнатися точний обмінний курс можна, звернувшись до колцентру конкретного банку.

На чорному ринку, тобто у приватних оголошеннях про купівлю-продаж валюти, середній курс валют виявився помітно вищим за банківський у купівлі, але навіть дещо нижчим у продажу. Так:

  • американську валюту "з рук" 28 червня пропонують за ціною 40,73/40,8 грн (купівля/продаж);
  • євровалюту – по 43,8/43,95 грн.

Курс долара в липні: чого чекати від обмінників

У перший тиждень липня в Україні можуть відбутися зміни курсу готівкового долара. За прогнозом банківського сектора, вартість американської валюти перебуватиме в межах 40-41,2 грн/долар, тобто курс може як знизитися, так і підрости, розповів OBOZ.UA начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий.

Він наголосив, що щоденні курсові зміни очікуються на рівні до 30-50 коп. у банках та до 50 коп. у обмінних пунктах. "Ситуація на валютному ринку на початку та протягом усього липня буде цілком прогнозованою: незважаючи на інфляційну напругу курсові показники коливатимуться в межах нових коридорів. Крім того, основні показники ринку також залишаться, образно кажучи стабільними", – пояснив банкір.

Як повідомляв OBOZ.UA, до кінця 2024 року в Україні очікується зростання курсу долара. Так, за прогнозами, він становитиме близько 42 грн/долар.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом