30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Лубінець: Санкції проти РФ неефективні, її прибутки не зменшуються
Лубінець: Санкції проти РФ неефективні, її прибутки не зменшуються

Лубінець: Санкції проти РФ неефективні, її прибутки не зменшуються

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вважає, що в ситуації, коли РФ безкарно порушує всі закони міжнародного права, світова спільнота все ж може вплинути на агресора за допомогою дієвих та потужних санкцій.

"Ми напряму бачимо кризу міжнародних організацій. Більше не існує міжнародної системи захисту прав людини в світі, тобто вона існує винятково для країн, які виконують міжнародно-гуманітарне право. Нам потрібно терміново розробляти нові механізми, швидкі, які можуть реагувати на подібні речі", - сказав омбудсмен після зустрічі з політиками кількох груп у ПАРЄ.

На його думку, такі методи існують, і це санкції, але не ті, що діють лише на папері, а також не персональні санкції, які вводяться зараз проти росіян.

"Нам потрібні економічні, швидкі санкції. Коли буде чітко прописано, якщо країна проводить агресивну політику, в першу чергу, з нею зупиняються дипломатичні відносини, зупиняються автоматично економічні відносини. Якщо все б чітко працювало, то Путін знав би, що після його агресії за місяць, максимум пів року, він матиме повне ембарго на купівлю російського газу і нафти", - пояснює омбудсмен.

Теперішні санкції, унаслідок яких прибутки РФ від продажу нафти та газу не зменшуються, є неефективними. Але навіть такі обмеження необхідно краще контролювати.

Джерело: Укрінформ

Источник материала
Поделиться сюжетом