30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На продаж виставили перший гоночний болід Міхаеля Шумахера
На продаж виставили перший гоночний болід Міхаеля Шумахера

На продаж виставили перший гоночний болід Міхаеля Шумахера

За кермом цього Jordan-Ford 191 дебютував у "Формулі-1" Міхаель Шумахер. Карбоновий болід важить 510 кг і оснащений 650-сильним V8 Ford.

У Великій Британії продають болід "Формули-1" Jordan-Ford 191. Саме на цьому авто в 1991 році провів свій перший Гран-прі Міхаель Шумахер. Про це повідомляється на сайті DK Engineering.

Міхаель Шумахер за кермом Jordan-Ford 191 на Гран-прі Бельгії 1991 року

Міхаель Шумахер потрапив до ірландської команди Jordan випадково. Їхній основний пілот Бертран Гашо потрапив до в'язниці через бійку і перед Гран-прі Бельгії знадобилася термінова заміна.

У Jordan звернули увагу на молодого Міхаеля Шумахера, який виступав у перегонах на витривалість за Mercedes-Benz. З ним терміново підписали контракт.

Важливо Стару 23-річну Honda продали за ціною нового Toyota Prado (фото, відео)

Міхаель Шумахер вперше сів за кермо боліда "Формули-1" і під час практичних заїздів мав небагато часу, щоб познайомитися з авто. Втім, він опанував Jordan-Ford 191 і в кваліфікації посів п'яте місце.

Болід непогано зберігся

А от виступити вдало в дебютних перегонах не вдалося. Уже на першому колі Шумахер зійшов через несправність зчеплення. Це була єдина гонка німця за Jordan, адже перед наступним Гран-прі він перейшов у команду Benetton.

Авто оснащене 650-сильним V8 Ford Cosworth

Авто Шумахера непогано збереглося. Легке (510 кг) карбонове авто оснащене 3,5-літровим V8 Ford Cosworth потужністю 650 к. с. і 6-ступінчастою механічною КПП. Ціна авто не називається.

До речі, в Україні виставили на продаж розкішне американське авто 60-х із авангардним дизайном.

Також Фокус писав, що знамениті спортивні Ford 70-80-х повернуть у виробництво.

Теги по теме
авто
Источник материала
Поделиться сюжетом