1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Закарпаття поїздом евакуювали групу людей із Харківщини
На Закарпаття поїздом евакуювали групу людей із Харківщини

На Закарпаття поїздом евакуювали групу людей із Харківщини

На Закарпаття евакуювали групу із 17 осіб з Харківщини - це жінки з дітьми, літні люди та сім'ї з особами з інвалідністю.

Про це повідомляє кореспондентка Укрінформу з місця події.

Як прокоментувала під час зустрічі евакуаційного потяга директорка Закарпатського обласного центру соціальних служб Наталя Лакатош, на Закарпаття евакуювалося 17 осіб з Харківщини.

"Це сім'ї з дітьми, літні люди, сім'ї з особами з інвалідністю. Ми розмістимо їх у Великому Бичкові, це шелтер для ВПО на території гімназії, на другому поверсі. Там є усі умови для комфортного проживання, є кімнати для перебування, кухні, душові. Там буде дуже зручно. Крім того, людей там харчують - це забезпечує громада", - додала вона.

Зі слів Лакатош, два тижні тому Закарпаття вже прийняло з Харківщини в евакуацію підопічних психоневрологічного інтернату, людей розмістили в інтернаті у Вільшанах.

Голова гуманітарної місії "Проліска" Євген Каплін зазначив, що це другий евакуаційний поїзд, який прибув на Закарпаття з Харківщини. В наступні тижні будуть іще.

"Ця евакуація на Закарпаття запрацювала з нашої ініціативи за підтримки віцепрем'єрки Ірини Верещук. "Проліска" працює в 13 регіонах України, 9 із них - прифронтові. В Харківській області ми активно евакуюємо людей із Липецької, Вовчанської, інших північних громад, де зараз відбуваються бойові дії, до міста Харкова. Але, на жаль, в останній час було чотири інциденти, коли росіяни наносили бомбові удари поряд із місцями розташування ВПО, тому ми запропонували людям переїхати в Закарпатську область, де спокійно та є вільні місця у шелтерах", - сказав Каплін.

На Закарпаття поїздом евакуювали групу людей із Харківщини / Фото: Тетяна Когутич, Укрінформ

Він також наголосив, що на Закарпатті Проліска обладнала 27 шелтерів з початку повномасштабного вторгнення (допомогли з меблями та побутовою технікою), шелтер у Великому Бичкові якраз такий.

"Евакуація з Харківщини тільки починається, такі потяги будуть приїжджати регулярно. Нині є близько 500 місць у закарпатських шелтерах. Якщо розконсервувати інші об'єкти, то матимемо іще тисячу місць. Найближчим часом цього вистачить", - зазначав Каплін.

Раніше Укрінформ повідомляв, що із населених пунктів Харківщини, в яких активізувалися бойові дії, вже евакуювали понад 4 тис. людей.

Теги по теме
Закарпатье
Источник материала
Поделиться сюжетом