30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Ніхто не хоче говорити": став відомий дуже незручний для зірок побічний ефект від Ozempic
"Ніхто не хоче говорити": став відомий дуже незручний для зірок побічний ефект від Ozempic

"Ніхто не хоче говорити": став відомий дуже незручний для зірок побічний ефект від Ozempic

За стрімке схуднення за допомогою Ozempic знаменитості платять високу ціну, проте далеко не всі готові розповісти про пережитий досвід.

Препарати Ozempic і Wegovy від діабету, які останнім часом активно використовуються зірками першої величини для схуднення, — на слуху через їхній ефект. Завдяки їм такі знаменитості як Опра Вінфрі, Крістіна Агілера, Шерон Осборн і багато інших позбулися зайвої ваги і перетворилися на струнких і підтягнутих красунь. Однак у цих препаратів є побічний ефект, про який більшості зірок дуже незручно розповідати, пише Daily Mail Australia.

За інформацією ресурсу, знаменитості страждають від "бентежних і виснажливих симптомів з боку шлунка", включно з втратою контролю над кишечником. Нещодавно в Гемптоні, куди напередодні Дня незалежності США стікаються багаті та знамениті, стався інцидент, пов'язаний із застосуванням Ozempic. Неназваний гість, який, за чутками, зупинявся в будинку Гвінет Пелтроу, страждав від "катастрофічної" діареї, змушений був повернутися в Нью-Йорк.

"Діарея, викликана Ozempic, стає дуже гарячою темою розмов між господарями, тому що дуже багато хто з їхніх гостей вживає її. Тож очікуйте, що пральні будуть повністю заброньовані з 4 липня", — йдеться в повідомленні.

Видання не припускає, що Пелтроу використовувала Ozempic або подібні ліки, але ходять чутки, що гість в її будинку міг відчувати побічні ефекти під час свого перебування.

Фото: Getty Images

Серед знаменитостей, які зізналися у вживанні таких препаратів для схуднення, як Ozempic, — Ілон Маск, Челсі Гендлер і Роббі Вільямс. У червні 2023 року комік Емі Шумер зізналася, що приймала його роком раніше, але припинила прийом через побічні ефекти.

"Я була однією з тих людей, яким було так погано", — сказала вона.

Препарати для схуднення діють, імітуючи GLP-1, гормон, який виробляється в організмі природним шляхом і допомагає сповільнити проходження їжі через шлунок, що змушує людей відчувати себе менш голодними.

Він також змінює регуляцію апетиту в мозку, тож користувачі почуваються ситими, незважаючи на те, що їдять менше і не відчувають тяги до смачної їжі.

Клінічні випробування показують, що, згідно з інструкцією з призначення препарату, у 30% пацієнтів, які приймали Wegovy, виникає діарея, порівняно з 16% тих, хто приймав плацебо.

Згідно з інструкцією на упаковці, загальні побічні ефекти Ozempic включають запор, діарею, нудоту, блювоту і біль у животі.

Тим часом виникають і довгострокові побічні ефекти. Однією з проблем є втрата м'язової маси: випробування препаратів GLP-1 показують, що приблизно 40% втраченої ваги припадає на м'язову масу, а не на жир.

Це може мати серйозні наслідки для здоров'я. М'язи потрібні не тільки для спалювання калорій, але, наприклад, у людей середнього і старшого віку втрата м'язової маси (так звана саркопенія) тісно пов'язана зі слабкістю і ранньою смертю.

Менш поширеними ускладненнями прийому препаратів GLP-1 є камені в жовчному міхурі, прискорене серцебиття, ушкодження нирок і панкреатит — стан, за якого підшлункова залоза швидко запалюється.

Ще однією серйозною проблемою є гастропарез, важке захворювання, за якого м'язи шлунка фактично паралізуються, шлунок не випорожнюється, а хворих блює їжею, приготованою кілька днів тому. Для деяких пацієнтів єдиним засобом лікування гастропарезу може бути шлункове шунтування.

Раніше Фокус писав, що в Ozempic виявився ще один дуже дивний побічний ефект.

Теги по теме
Голливуд
Источник материала
Поделиться сюжетом