30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Німеччина у 2025 році продовжить тренування українських військових
Німеччина у 2025 році продовжить тренування українських військових

Німеччина у 2025 році продовжить тренування українських військових

Ще більше новобранців українського війська зможуть пройти базову підготовку в Німеччині з наступного року.

Як передає Укрінформ, про це заявив очільник командування ЄС Андреас Марлоу, повідомляє Reuters.

Більше новобранців української армії можуть пройти базову підготовку в Німеччині з наступного року, якщо Київ перенесе частину подальшої військової освіти назад в Україну, сказав Reuters очільник командування ЄС.

"Ми отримали більше запитів на навчання, оскільки Україна продовжує мобілізацію, зокрема на базову підготовку, яка в основному здійснюється Великою Британією", - сказав в інтерв’ю Марлоу.

За його словами, це, ймовірно, вплине на колективну підготовку – із залученням цілих рот або батальйонів – яка досі проводилася в Німеччині і йде після базової підготовки.

Марлоу зазначив, що Київ прагне проводити більше тренувань самостійно. Іспанія, як і Польща, проводить деякі тренування для українських військових.

Командування спеціальної підготовки (STC) є частиною військової місії ЄС, створеної 2022 року для навчання близько 60 тисяч українських військовослужбовців різних навичок до середини листопада 2024 року, щоб допомогти Києву в боротьбі з російським агресором.

У Німеччині інструктори з 14 країн навчають військовослужбовців управлінню танками та системами протиповітряної оборони Patriot та IRIS-T, а також снайперів, інженерів, парамедиків та операторів дронів, IT-експерти вчаться протистояти хакерам.

Як повідомлялося, напередодні президент Франції Еммануель Макрон заявив про намір сформувати коаліцію країн, готових направити в Україну інструкторів найближчим часом.

Франція розглядає можливість направлення в Україну своїх інструкторів для прискорення підготовки українських військових, зокрема з розмінування та обслуговування техніки.

Теги по теме
Украина Вооруженные силы Украины Германия
Источник материала
Поделиться сюжетом