30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Представники СКУ виступили на конференції EdСamp «Точка Стійкості – 2024»
Представники СКУ виступили на конференції EdСamp «Точка Стійкості – 2024»

Представники СКУ виступили на конференції EdСamp «Точка Стійкості – 2024»

Голова Світової координаційної виховно-освітньої ради (СКВОР) Світового конгресу українців Любов Любчик і голова Місії СКУ в Україні Андрій Шевченко долучилися до національної освітянської конференції EdCamp «Точка стійкості – 2024».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Місія українського вчителя в Україні – державотворча. Місією СКВОР при СКУ є координація діяльності виховно-освітніх інституцій в діаспорі та сприяння розвитку і поступу української освіти за кордоном», – розповіла Любов Любчик.

Водночас Андрій Шевченко  розповів більше про діяльність та пріоритети СКУ.

Любчик і Шевченко також мали можливість поспілкуватися з Андреасом Шляйхером, світовим освітнім лідером, засновником міжнародного дослідження PISA, директором з питань освітніх навичок OECD. 

«Андреас Шляйхер, освітній гуру, говорив про навички 21 століття загалом і важливість соціально-емоційних навичок зокрема, академічну успішність, коли знання і навички, здобуті протягом навчання, учні здатні використовувати в реальних життєвих ситуаціях. Зачепили питання української діаспори у світі та потребу у формуванні, розвитку і збереженні української національної ідентичності за кордоном», – додала Любов Любчик. 

В СКУ зауважили, що, за словами Шляйхера, дані соціальних досліджень свідчать, що учні, які втрачають ідентичність, навчаються гірше через втрату мотивації та втрату відчуття своєї приналежності.

«Тому питання формування і збереження національної свідомості та української ідентичності має бути пріоритетним завданням для української освіти закордоння», – наголосили представники СКУ. 

Національна конференція EdCamp Точка стійкості – 2024 відбулася з 24 по 27 червня. До події долучилися українські високопосадовці, освітні експерти з усього світу, а також громадські організації. 

Нагадаємо, що напередодні конференції EdCamp «Точка стійкості – 2024» перша леді України Олена Зеленська обговорила з директором директорату освіти та навичок Міжурядової організації зі сприяння економічному та соціальному добробуту людей у світі (ОЕСР) Андреасом Шляйхером взаємодію між учнями та вчителями та реалізацію проєктів Всеукраїнської програми ментального здоров’я.

Теги по теме
Образование
Источник материала
Поделиться сюжетом