1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
РФ має отримати чек за цю війну: Стефанчук і президентка Словенії обговорили механізм компенсацій
РФ має отримати чек за цю війну: Стефанчук і президентка Словенії обговорили механізм компенсацій

РФ має отримати чек за цю війну: Стефанчук і президентка Словенії обговорили механізм компенсацій

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч із президенткою Республіки Словенія Наташею Пірц Мусар, де обговорили розробку міжнародного компенсаційного механізму за збитки внаслідок російської агресії.

Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У такий символічний для України день — День Конституції України — радий вітати у Києві президентку Республіки Словенія Наташу Пірц Мусар», - зазначив він.

Стефанчук подякував Словенії за фінансову, військову та гуманітарну допомогу. Він підкреслив, що Україна цінує всю надану підтримку.

У фокусі уваги співрозмовників була і тема відбудови України. «Нині маємо вже реалізовані Словенієюпроєкти, зокрема, відбудову реабілітаційних центрів у Харкові та Житомирській області, реконструкцію лікарні у м. Ізюм. Україна розраховує на розширення такої взаємодії», - зауважив спікер українського парламенту.

Також Голова ВР подякував Словенії за долучення до всіх 14 пакетів санкцій.

За його словами, Росію можна перемогти, зокрема тоді, «коли ми завдамо РФ економічного болю та позбавимо можливості продовжувати війну проти України».

Стефанчук та Пірц Мусар також обговорили розробку міжнародного компенсаційного механізму.

«Саме Росія, Путін і путінський режим мають отримати чек за цю війну», - акцентував спікер парламенту.

Значну увагу співрозмовники приділили початку переговорів про вступ України до ЄС, «що є історичним моментом, та шлях України до членства у НАТО».

Зі свого боку Пірц Мусар запевнила у подальшій підтримці України та відзначила останнє рішення уряду Словенії про виділення пʼяти мільйонів євро на гуманітарні ініціативи.

Як повідомляв Укрінформ, Президентка Словенії прибула до Києва і вшанувала пам’ять полеглих воїнів.

Источник материала
Поделиться сюжетом