30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
РФ намагається зайти в тил ЗСУ: експерт розповів, що відбувається на торецькому напрямку
РФ намагається зайти в тил ЗСУ: експерт розповів, що відбувається на торецькому напрямку

РФ намагається зайти в тил ЗСУ: експерт розповів, що відбувається на торецькому напрямку

Нещодавно Торецький напрямок з'явився як окрема фронтова зона, хоча позиції тут залишалися незмінними з 2014 року. Проте напруження у цьому районі наростало, і незабаром тут розпочалися активні бойові дії, розповів політолог та військовослужбовець Кирило Сазонов.

Єдиний можливий сценарій розвитку подій – це оточення плацдарму: противник може вийти на Костянтинівку з одного боку та на трасу Костянтинівка-Покровськ з іншого, забезпечивши Торецьке оточення. Однак поки що це не сталося.

На Покровському напрямі ворог просувається повільно. У районі Часового Яру вони натрапили на стійку оборону українських військ, включаючи 41 бригаду та інші підрозділи, розповідає військовий.

У Торецьку продовжують триматися бійці ЗСУ. Ситуація зайшла в глухий кут? Не зовсім. Противник втомився втрачати особовий склад і техніку на штурмах Часового Яру, і Торецьк, що знаходиться між Годин Яром і Покровським напрямом, є привабливою метою.

«Якщо прорватися там, то можна буде фактично зайти в тил захисникам Годинника Яру. І загрожувати ударом у фланг оборонним силам ЗСУ на Покровському напрямку. Вже достатня причина спробувати» - зауважив політолог.

Ще один важливий момент – Торецьк знаходиться практично на порозі Горлівки. Близькість до Майорська, Курдюмівки та районів Горлівки, таких як Микитівка та Гольма, робить Торецьк стратегічно важливим.

Тому військовий додає, противник розуміє це і побоюється удару з цього боку, тому продовжує атакувати Торецький плацдарм за всяку ціну. У цій точці дві-три нові бригади могли б суттєво вплинути на перебіг бойових дій не тільки в Донецькій області, а й на всій війні.

Останні новини України:

Військовий експерт розповів, чи може НАТО таки закрити небо над Україною.

Введення західних військ вирішило б проблему із нестачею резервів ЗСУ: думка експерта.

Чому взимку відключень світла не було, а тепер є: ДТЕК дав відповідь.

Теги по теме
Украина Россия война Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом