Зниження мобілізаційного віку до 21 року: Подоляк розповів, що буде далі
Зниження мобілізаційного віку до 21 року: Подоляк розповів, що буде далі

Зниження мобілізаційного віку до 21 року: Подоляк розповів, що буде далі

На даний момент в Україні не планується знижувати мобілізаційний вік до 21 року. Основною темою обговорень наразі є економічне бронювання. Про це повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю "Новини. Live".

"Ні, такої пропозиції немає. Представники профільного комітету Верховної Ради обговорюють можливість зниження верхньої межі до 50 років, але пропозицій щодо зниження нижньої межі з 25 років не існує," – зазначив Подоляк. Він підкреслив, що важливо не лише вирішувати, "кого можна мобілізувати", але й розглядати питання "хто здатен фінансувати діяльність цих людей".

"Це включає соціальні виплати, заробітну плату, забезпечення амуніцією. На одного військовослужбовця потрібно мати п'ять осіб, які сплачують податки. Тому економічне бронювання є обґрунтованим," – додав радник керівника Офісу президента.

Подоляк також підкреслив, що питання економічного бронювання є складним і має багато аспектів, зокрема питання справедливості.

"На даний момент більше нічого не обговорюється, і планів знижувати мобілізаційний вік до 21 року немає," – підсумував він.

Раніше Politeka також писала про ситуацію, яка сталася у Львові, коли працівники ТЦК силоміць заштовхали чоловіка в бус.

Останні новини України:

Українці можуть отримати штраф за ігнорування повістки: на яку суму покарають ухилянтів

Рідного брата вже мобілізували: українець ухилився від призову, суд його суворо покарав

"Це дуже низько — ховатися": військовий присоромив чоловіків, які ховаються від призову

Источник материала
Поделиться сюжетом