30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Spotify видалив сторінки підсанкційних російських артистів
Spotify видалив сторінки підсанкційних російських артистів

Spotify видалив сторінки підсанкційних російських артистів

Музичний стримінговий сервіс Spotify видалив сторінки та пісні ряду російських виконавців, які підтримали повномасштабне вторгнення в Україну.

Про це повідомляє «Настоящее время», передає Укрінформ.

Серед виконавців, які були видалені із сторінок сервісу Spotify – Шаман (Ярослав Дронов), Чичеріна, Поліна Гагаріна, Григорій Лепс, Олег Газманов, гурт "Любе".

ЄС ввів санкції проти Гагаріної та Шамана на початку тижня. Обмеження проти Лепса Євросоюз запровадив у грудні 2022 року. Чичеріна, Газманов і лідер "Любе" Микола Расторгуєв потрапили під санкції ЄС у жовтні 2022 року.

Раніше в Spotify було зламано сторінки кількох російських співакі. У деяких артистів хакери поміняли аватарки, а в Шамана зникли всі пісні. У жовтні 2023 року хакери зламали акаунти Лепса, Газманова та деяких інших виконавців. У профілях музикантів було розміщено зображення львівського артиста Clonnex і напис Stop war in Ukraine.

Spotify – найбільший у світі сервіс потокових трансляцій, що дозволяє прослуховувати музичні композиції, подкасти та аудіокниги. У квітні 2024 року на нього було підписано понад 600 млн осіб. У Росії сервіс офіційно було запущено у липні 2020 року.

Як повідомлялось, у квітні 2022 року через повномасштабне російське вторгнення в Україну Spotify припинив роботу в РФ, потім компанія ліквідувала російську юридичну особу.

Теги по теме
Россия музыка
Источник материала
Поделиться сюжетом