1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Британії затримали 27 екоактивістів за підозрою у плануванні зриву роботи аеропортів
У Британії затримали 27 екоактивістів за підозрою у плануванні зриву роботи аеропортів

У Британії затримали 27 екоактивістів за підозрою у плануванні зриву роботи аеропортів

У поліції Лондона повідомили про затримання 27 учасників кліматичного руху Just Stop Oil за підозрою у плануванні зриву роботи аеропортів цього літа.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Арешти проведені у Лондоні, Глостерширі, Оксфордширі, Девоні, Ессексі, Манчестері, Сурреї, Сассексі, Норфолку та Західному Йоркширі.

Учасників кліматичного руху Just Stop Oil затримали відповідно до розділу закону про громадський порядок, який забороняє змову з метою руйнування національної інфраструктури.

«Серед затриманих було кілька високопоставлених членів Just Stop Oil, яких ми вважаємо ключовими організаторами», – зазначили у поліції.

У вівторок поліція Лондона поінформувала, що чотирьох осіб було затримано після того, як їх ідентифікували в аеропорту Гатвік. Затриманих відпустили під заставу.

Ще 6 осіб були затримані у громадському центрі в східній частині Лондона «в рамках публічно рекламованого заходу, який пропагує порушення роботи аеропорту».

Пізніше у п’ятницю столична поліція у співпраці з понад вісьмома поліцейськими підрозділами по усій Британії затримала ще 17 підозрюваних.

«Ми знаємо, що Just Stop Oil планує порушити роботу аеропортів по всій країні цього літа, тому вжили швидких і рішучих заходів», – сказав керівник операції Ян Хауеллз.

Усім звільненим під заставу особам заборонили наближатися ближче ніж на 1 кілометр до будь-якого летовища Великої Британії, за винятком випадків, коли вони проїжджають там автомобілем або громадським транспортом. У разі порушення заборони підозрюваних негайно затримають.

Як повідомлялося, 20 червня двоє людей були затримані після того, як кліматичні активісти кампанії Just Stop Oil облили кілька приватних літаків помаранчевою фарбою в аеропорту Станстед поблизу Лондона.

Раніше 19 червня двоє екоактивістів Just Stop Oil розпилили на частину доісторичної британської пам’ятки Стоунхендж помаранчевий порошок.

Фото: РА

Теги по теме
Экология
Источник материала
Поделиться сюжетом