30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Хорватії виявили масове поховання жертв війни на звалищі
У Хорватії виявили масове поховання жертв війни на звалищі

У Хорватії виявили масове поховання жертв війни на звалищі

У Хорватії на смітнику поблизу міста Вуковар, що на схід від столиці Загреба, виявлено останки 10 людей, які, ймовірно, загинули під час війни за незалежність країни в 1990-х роках.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Вважається, що ці люди зникли безвісти під час війни.

Слідчі вважають, що жертви спочатку були поховані в іншому місці, а потім перенесені сюди, оскільки останки вкриті землею та мулом, які не є типовими для цієї локації.

За словами очільниці відділу у справах зниклих безвісти в Міністерстві ветеранів війни Івони Палтріньєрі, останки, ймовірно, були перенесені на смітник у січні 1992 року, після тимчасової окупації Вуковара. Слідчі очікують, що знайдуть тут більше останків.

Палтріньєрі зазначила, що у Хорватії все ще намагаються встановити долю 1797 зниклих безвісти під час війни за незалежність від тодішньої Югославії 1991-1995 років, зокрема, 500 людей, які зникли безвісти в графстві Вуковар-Срієм.

На цей час у країні виявлено близько 150 місць масових поховань.

Як повідомлялося, місто Вуковар, розташоване на Дунаї поблизу кордону з Сербією, було повністю зруйноване під час тримісячної облоги сербською югославською армією та місцевою сербською міліцією 1991 року. Під час облоги Вуковара близько 1600 захисників і мирних жителів були убиті.

Фото ілюстративне: EPA-EFE/MIRO LELAS

Теги по теме
война
Источник материала
Поделиться сюжетом