1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ukraine Facility: Кабмін затвердив залучення €5,27 мільярда грантової допомоги від ЄС
Ukraine Facility: Кабмін затвердив залучення €5,27 мільярда грантової допомоги від ЄС

Ukraine Facility: Кабмін затвердив залучення €5,27 мільярда грантової допомоги від ЄС

Кабінет Міністрів 28 червня затвердив фінансову угоду між Україною і Європейським Союзом, яка регулює отримання грантової допомоги в межах Ukraine Facility у розмірі 5,27 млрд євро протягом наступних чотирьох років.

Про це повідомляє Міністерство економіки України, передає Укрінформ.

Зазначається, що підписання угоди планується на наступний тиждень.

"Всього бюджетна підтримка в рамках першої складової програми, включно з кредитними та грантовими коштами, складає 38,27 млрд євро. Програма забезпечить надходження траншів відповідно до квартального графіка виконання індикаторів", - йдеться у повідомленні.

Загалом у 2024 році Україна очікує отримати 16 млрд євро підтримки, з яких 3 млрд євро буде грантовою допомогою.

Наступний платіж Україна очікує після підписання відповідних угод та виконання індикаторів за 2 квартал 2024 року. За результатами звіту планується надходження 4,11 млрд євро макрофінансової підтримки, з яких 1,5 млрд євро буде грантовими коштами.

«За цими траншами стоїть ще чимало роботи, яка нас чекає. Сьогодні на засіданні уряду також були виконанні ще 2 індикатори на 2 квартал 2024 року: прийнято Національну стратегію протимінної діяльності до 2030 року та схвалено Бюджетну декларацію на 2025–2027 роки. Загалом до 2027 року маємо виконати 151 індикатор за 69 напрямами реформ», - зазначила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, отримана в межах Ukraine Facility фінансова допомога у розмірі 7,9 млрд євро дала змогу фінансувати виплати пенсій, соціальні виплати та інші.

Як повідомлялось, нещодавно Україна і Європейський Союзпідписали Угоду загальним обсягом 27 млрд євро на 2024 – 2027 роки у межах Інструменту Ukraine Facility. Наступні транші в межах Інструменту Україна отримуватиме щоквартально, за умови виконання індикаторів визначених у Плані України.

Теги по теме
Кабмин Бюджет
Источник материала
Поделиться сюжетом