1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українцям спрогнозували, як можуть змінитись ціни на продукти в липні
Українцям спрогнозували, як можуть змінитись ціни на продукти в липні

Українцям спрогнозували, як можуть змінитись ціни на продукти в липні

За прогнозами члена Економічного дискусійного клубу Олега Пендзіна, у липні 2024 року не очікується суттєвих змін вартості продуктів харчування в Україні. Більше того, деякі товари можуть навіть подешевшати.

Про це він сказав в ефірі "Українського радіо".

Пензін зазначив, що ціни на овочі в липні можуть бути нижчими порівняно з травнем та червнем поточного року. Також експерт не передбачає різкого зростання вартості основних продуктів, таких як хліб та молоко.

Щодо впливу відключень електроенергії на виробництво продуктів харчування, Пензін запевнив, що відповідні підприємства мають безперебійне енергопостачання, оскільки вони є критично важливими. Крім того, для харчових підприємств діє порядок бронювання працівників від мобілізації, що запобігає дефіциту кадрів.

Експерт закликав споживачів не панікувати через чутки про можливе зростання цін, назвавши їх спробами виробників підвищити вартість товарів. За його словами, заяви про значне подорожчання основних продуктів не мають реальних підстав.

Нагадаємо, наприкінці червня ціни на молочку знову поновили. Ми розповідали, скільки коштують молоко, вершкове масло та сметана.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны