30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Земельний банк Фонду держмайна отримав керівника
Земельний банк Фонду держмайна отримав керівника

Земельний банк Фонду держмайна отримав керівника

Ярослав Ярославський очолив Фонд аграрних інвестицій, який розпоряджатиметься 104 000 га державної землі сільськогосподарського призначення.

Про це пише БізнесЛіга.

Фонд державного майна призначив керівника державного підприємства "Фонд аграрних інвестицій", яке займається реалізацією проєкту "Земельний банк" (оренда державної землі сільськогосподарського призначення). Про це повідомила пресслужба ФДМ.

Ним став Ярослав Ярославський, який вісім років очолював ДП "Вінницький науково-дослідний та проєктний інститут землеустрою" — це найбільший в Україні надавач землевпорядних послуг. У 2011-2016 роках він працював на керівних посадах в системі Держгеокадастру. Має технічну та землевпорядну освіту. Кандидат технічних наук, академік Академії наук прикладної радіоелектроніки. Входить до складу робочої групи з питань реалізації проєкту "Земельний банк" від початку його впровадження. 

У ДП "Фонд аграрних інвестицій" (яке перебуває у процесі корпоратизації та перетворення в товариство з обмеженою відповідальністю) Ярославський займатиметься реєстрацією землі та організацією аукціонів оренди.

Перші аукціони планують запустити на початку липня. У червні Кабінет міністрів передав для запуску проєкту перші 104 000 га землі, вони перебуватимуть у постійному користуванні ДП "Фонд аграрних інвестицій".

Переможці аукціонів матимуть можливість укласти договори оренди державних земель строком до 14 років для однорічних насаджень або до 25 років для багаторічних. Стартова вартість оренди становитиме 12% від нормативної грошової оцінки землі.

Фонд держмайна розраховує, що відкриття ринку оренди держземель через Земельний банк уже на першому етапі принесе до бюджету додатково 1 млрд грн, а у разі залучення всіх земель ця сума може зрости до 8 млрд грн і більше.

Источник материала
Поделиться сюжетом