"Альтернатива для Німеччини" повідомила про значне поповнення своїх лав
"Альтернатива для Німеччини" повідомила про значне поповнення своїх лав

"Альтернатива для Німеччини" повідомила про значне поповнення своїх лав

Лідери ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" в суботу повідомили про різке зростання кількості членів політсили і пообіцяли розвивати свій успіх на виборах до Європейського парламенту.

З січня 2023 року кількість членів "Альтернативи для Німеччини" зросла на 60% до 46 881.

Близько 22 тисяч осіб приєдналися до партії, а тільки 4 тисяч покинули її.

"Незважаючи на всі утиски, які вам доводиться терпіти як члену "АдН", це абсолютно сенсаційна цифра", – сказав Хрупалла на партійному з'їзді.

Утім, ця цифра все ще значно менша за сотні тисячі членів, якими можуть похвалитись великі партії – соціал-демократи Шольца та опозиційні консерватори.

З'їзд "АдН" відбувся, незважаючи на опір міської влади і тисячі протестувальників, які намагалися перешкодити делегатам партії потрапити на криту арену.

Він триватиме до неділі.

Попри численні скандали і масові протести проти ультраправих у Німеччині, партія посіла друге місце з 15,9% на виборах у Європарламент, випередивши три партії з коаліції Олафа Шольца.

Згідно з опитуваннями, "АдН" може посісти перше місце на виборах у Тюрингії, Саксонії та Бранденбурзі у вересні.

Це, ймовірно, призведе до великих ускладнень в управлінні, оскільки інші партії відмовляються створювати з нею коаліцію.

На з’їзді в суботу члени "АдН" переобрали Тіно Хрупаллу і Алісу Вайдель на наступний дворічний термін співлідерами партії.

Источник материала
Поделиться сюжетом