1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чи може інтервальне голодування призвести до швидшої смерті: дослідження
Чи може інтервальне голодування призвести до швидшої смерті: дослідження

Чи може інтервальне голодування призвести до швидшої смерті: дослідження

У сучасному світі люди, намагаючись схуднути, використовують різні методи. Одним із таких є інтервальне голодування. Воно передбачає споживання всіх щоденних калорій протягом вузького часового віконця.

Про це повідомив лікар Кріс Завос. Він зауважив, що зазвичай це обмежене віконце коливається від 4 до 12 годин. А найпопулярнішим є спосіб 16:8 – тобто людина може їсти протягом восьмигодинного періоду, а голодувати має протягом 16 годин.

Раніше цей спосіб вчені повʼязували з покращенням різних кардіометаболічних показників здоров'я, а саме артеріального тиску, рівня цукру в крові та холестерину.

Ризики

Доктор філософії Віктор Вензе Чжун разом зі своєю командою провів дослідження, у якому вивчав звʼязок між інтервальним голодуванням і смертністю.

У результаті було зʼясовано, що ті, хто дотримувався 8-годинного вікна прийому їжі, мали на 91% вищий ризик смертності від серцево-судинних захворювань порівняно з тими, хто їм протягом 12-16 годин. Ба більше, у людей, які вже страждали на серцеві хвороби чи рак, був виражений підвищений ризик.

Окрім цього, дослідження виявило, що інтервальне голодування не знижує ризику смертності від усіх причин. Проте триваліший період прийому їжі (16 годин) був повʼязаний зі зниженням ризику смертності від раку серед хворих.

Лікар зауважив, що інтервальне голодування може мати короткострокові переваги, тоді як у довгостроковій перспективі це може бути небезпечним.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, що робити, коли людина не може схуднути.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом