1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Дика" тактика нальотів: армія рф масово пустила на штурм мотоцикли
"Дика" тактика нальотів: армія рф масово пустила на штурм мотоцикли

"Дика" тактика нальотів: армія рф масово пустила на штурм мотоцикли

Нальоти російських військових, які пересуваються на мотоциклах, позашляховиках, квадрициклах і баггі, наразі становлять близько половини всіх атак на деяких ділянках фронту. Про це пише The New York Times із посиланням на українських командирів і солдатів.

"Цей тип нападу, який поширився вздовж лінії фронту навесні, додав новий дикий елемент до і без того жорстоких, хаотичних боїв... Московські сили намагаються використовувати швидкість, щоб перетнути відкриті простори... Нова тактика є останньою російською адаптацією до сильно замінованого та постійно спостережуваного поля бою, оскільки сили Москви працюють над досягненням невеликих тактичних успіхів, - йдеться у публікації. - Російські військові наблизилися до стратегічно важливих ліній постачання та міст на сході України".

Як сказав командир артилерії 80-ї десантно-штурмової бригади, капітан Ярослав, ЗСУ ведуть війну "на кожному метрі".

При цьому в міру просування Росія експериментувала з різними підходами до перетину відкритих полів, і останнім є напади на мотоциклах.

"Оскільки в небі над Донбасом повсюдно присутні розвідувальні дрони, бронетехніка обох армій стає легкою мішенню. У більш швидкі мотоцикли і баггі важче влучити артилерією.... Ця тактика вирішує, хоча і з великим ризиком, ключове тактичне завдання війни в Україні для обох сторін: як перетнути заміноване відкрите поле під наглядом дронів і під артилерійським вогнем", - пише NYT.

Зазначається, що, перетинаючи поле, росіяни кидають мотоцикли, вриваються в окопи та вступають у ближній бій.

"Вони зістрибують і починають стріляти... Ці баггі та мотоцикли швидкі", - розповів український сержант "Сапсан" із 47-ї механізованої бригади.

За словами українських солдатів, як і хвиля піхотних нападів, які Росія використовувала для захоплення Бахмута минулого року, напади на мотоциклах призводять до величезних жертв. Однак, вказується, що це додаткова тактика, оскільки ці атаки, звісно ж, не замінили собою використання російськими військовими своєї явної переваги в кількості артилерійських знарядь та боєприпасів для наступу.

"Нова мотоциклетна тактика реалізується в тандемі з іншою нетиповою формою атаки, яка використовує протилежну стратегію - громіздкий і повільний наступ. Росіяни приварюють до танків броню з листового металу для захисту від вибуху дронів, створюючи квадратні конструкції розміром з будинок, відомі як танки-черепахи. Гігантські, незграбні машини скриплять та повзуть полями та стали ще одним химерним видовищем, яке з'являється на полях битв Донбасу", - пише видання.

Зазначається, що ЗСУ відповідають на напади росіян на мотоциклах за допомогою дронів, що вибухають.

Источник материала
Поделиться сюжетом