1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Грецькі ліси горять через феєрверки запущені з елітної яхти: пожежу могли влаштувати казахські бізнесмени
Грецькі ліси горять через феєрверки запущені з елітної яхти: пожежу могли влаштувати казахські бізнесмени

Грецькі ліси горять через феєрверки запущені з елітної яхти: пожежу могли влаштувати казахські бізнесмени

Минулими вихідними грецькі ЗМІ повідомили, що група туристів з Казахстану, запускаючи феєрверки з яхти біля берега острова Гідра, випадково викликала лісову пожежу, яка охопила площу понад 300 тисяч квадратних метрів.

Згідно з інформацією журналістів OCCRP, на яхті «Персефоні I», з якої запускалися феєрверки, можливо, були голова правління Halyk Bank Умут Шаяхметова і казахстанський бізнесмен зі списку Forbes Даніяр Абулгазін, ділиться видання Курсив.

Представники Шаяхметової та Абулгазіна відмовилися коментувати інцидент.

На борту також був чоловік і дочка Умут Шаяхметової, дружина Даніяра Абулгазіна та ще кілька людей. Наступного дня після інциденту літак Даніяра Абулгазіна вилетів із Афін до Алмати.

Для гасіння пожежі було задіяно кілька пожежних розрахунків та вертоліт. Туристи спочатку намагалися загасити вогонь самостійно, але безуспішно, після чого викликали рятувальників та залишили місце події.

Поліція затримала 13 людей у ​​рамках розслідування інциденту, всі вони опинилися громадянами Пакистану, ймовірно, членами команди судна. Мерія Гідри не розкриває особи відпочивальників на яхті, але зазначила, що ведеться підрахунок збитків та підготовка до судових позовів про його відшкодування.

Зазначимо, Умут Шаяхметова очолює Halyk Bank із 2009 року. 2023 року банк збільшив чистий прибуток на 21,8%, до 693,4 мільярда тенге. Даніяр Абулгазін займає 21-е місце в рейтингу Forbes Kazakhstan зі статком у 380 мільйонів доларів. Він володіє частками у мережах АЗС Qazaq Oil, SinoOil та Gas Energy, а також в інших компаніях.

Читайте також:

Коли закінчиться війна в Україні: з'явився несподіваний прогноз, який потішить усіх.

Як довго триватиме війна в Україні: два основні сценарії

Експерт попередив усю Європу: перемога Трампа стане небезпечним сигналом.

Теги по теме
пожар Греция
Источник материала
Поделиться сюжетом