1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як народився відомий автомобільний концерн під знаком чотирьох
Як народився відомий автомобільний концерн під знаком чотирьох

Як народився відомий автомобільний концерн під знаком чотирьох

Цього дня, 29 червня 1932 року, німецькі компанії Audi, DKW і Horch об’єдналися, утворивши концерн Auto Union AG. До них також приєдналася і фірма Wanderer. І символом цього союзу стала емблема у вигляді чотирьох переплетених кілець.

Після створення Auto Union там було проведено своєрідний поділ праці між її учасниками: кожному доручили випускати машини певного класу.

DKW F8

Фірма DKW спеціалізувалася на простеньких і дешевих малолітражках передньопривідних, її «колеги» Audi і Wanderer – на моделях середнього класу. А компанія Horch постачала на ринок дорогі, престижні авто.

Audi Front UW225

Wanderer W-24

Horch 853A

У 30-ті роки автопром Німеччини активно працював на армію. Не став винятком і концерн Auto Union. Навіть компанія DKW, що входить до нього, – виробник хистких малолітражок – випустила в 1934 – 1935 р.р. партію легких штабних машин типу “кюбельваген” (4х2).

Wanderer W11

А фірма Audi в 1943 році долучилася до виробництва раніше чужих для неї вантажівок: почала збирати «полуторки» австрійської конструкції – Steyr 1500A.

Steyr 1500A

Компанія Horch була постачальником штабних автомобілів середнього та важкого класів 4х4. Вона ж виготовляла шасі для бронеавтомобілів. Фірма Wanderer ще в 30-ті роки випускала “кюбельвагени” для вермахту.

Horch 901

А потім почала виробляти стандартні штабні машини – фактично, копії аналогічних моделей фірми Horch. Але це ще не все. У її виробничу програму входили вантажівки Steyr 1500A, а також гусеничні тягачі RSO (Raupenschlepper-Ost – з ним. «Гусеничний тягач-В») і навіть двигуни для таких як «Пантера» та «Тигр».

Raupenschlepper-Ost

Після закінчення Другої світової заводи DKW, Audi та Horch опинилися у радянській зоні окупації. Підприємства були націоналізовані та почали випускати продукцію під зовсім іншими брендами. Найдовше зберігав вірність традиціям завод у місті Цвіккау, який у 1946 – 1949 роках. пропонував машини під маркою Horch. Щоправда, це вже не лімузини, а вантажівки на 3 – 3,5 т.

Horch H3

Що ж до концерну Auto Union, то він відродився вже на території Західної Німеччини. Підприємство випускало легкові автомобілі лише під двома брендами: Audi та DKW. 1958 року концерн купила фірма Daimler Benz, і на цьому його історія закінчилася.

Источник материала
Поделиться сюжетом