1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як правильно формувати кавун, щоб отримати великі та солодкі плоди
Як правильно формувати кавун, щоб отримати великі та солодкі плоди

Як правильно формувати кавун, щоб отримати великі та солодкі плоди

Прищипувати кавуни потрібно обов'язково, якщо ви хочете отримати великі та солодкі плоди. Як же правильно формувати кавун?

Кавуни та дині береться вирощувати не кожен городник, але якщо ви все ж таки пішли на це, варто знати деякі секрети. Главред розібрався, чи потрібно прищипувати кавуни і дині у відкритому ґрунті та як правильно формувати кавун.

Також потрібно бути в курсі, що не можна садити поруч із кавунами і на якій відстані розміщувати їх у відкритому ґрунті. Читайте матеріал: Кавуни будуть величезними, солодкими і соковитими: що покласти в лунку при посадці.

Чи потрібно прищипувати кавуни у відкритому ґрунті

Прищипувати кавуни потрібно обов'язково, якщо ви хочете отримати великі та солодкі плоди. Прищіпка може не проводитися, тільки якщо вирощування відбувається в теплицях.

Ця процедура нагадує пасинкування розсади. Якщо провести цю процедуру грамотно, то рослина зможе спрямувати всю свою енергію на розвиток плода, а не на нарощування зелені.

Агрономи розробили спеціальну схему прищипування кавунів. І ось основні правила:

Як правильно формувати кавуни

Кавуни формуються за основним стеблом, а не за бічними пагонами, розповіли на Youtube-каналі Procvetok.

Орієнтовно необхідно залишити 6-7 зав'язаних плодів. І після цього на останньому плоді має бути для розвитку 4-6 листків, а верхівку необхідно прищипнути.

Коли кавуни почнуть збільшувати масу, можна видаляти нижні пагони. Якщо з'являються нові пасинки - їх теж потрібно зрізати регулярно.

Таким чином, формування буде проведено правильно. У результаті у вас вийде 6-7 повноцінно зав'язаних плодів, і ви доб'єтеся того, що ці плоди рівномірно визріють, а врожай буде хорошим і солодким.

Як правильно формувати дині

Коли рослина сформувала основне стебло, орієнтовно на четвертій пазусі необхідно зробити прищипування верхівки. Після цього з бічних пазух почнуть розвиватися бічні пагони та на них формуватиметься основний урожай. Їх також необхідно формувати, залишаючи на бічних батогах орієнтовно по дві дині. Після цього потрібно прищипувати і бічні стебла.

Скільки має бути кавунів на одному кущі

Багато городників не займаються формуванням ні кавунів, ні гарбузів, ні динь. У принципі, кількість зав'язей, яку сформує рослина, може досягти і двадцяти, і тридцяти на одній рослині. Але в такому разі не виключено, що всі плоди не встигнуть дозріти. Тому має сенс проводити формування, особливо кавунів і динь для того, щоб отримувати повноцінний урожай баштанних культур.

Дивіться відео - Як і навіщо формувати кавуни, дині та гарбузи:

Раніше Главред писав, чому потрібно обов'язково посадити горох.

Youtube-канал Procvetok

Youtube-канал Procvetok - це канал для садівників. Має понад 2,2 млн підписників і 2,4 тис. відео.

На каналі досвідчені фахівці-біологи розповідають усе про посадку, догляд, вирощування рослин.

Згідно з рекомендаціями, можна навчитися доглядати за плодовими деревами і чагарниками, насінням, саджанцями листяних і хвойних порід декоративних рослин.

Вам також може бути цікаво:

Источник материала
Поделиться сюжетом