Як самоконтроль впливає на втрату ваги: результати дослідження
Як самоконтроль впливає на втрату ваги: результати дослідження

Як самоконтроль впливає на втрату ваги: результати дослідження

Майже щодня з’являються нові поради і підказки щодо варіантів швидкого схуднення. Нещодавно опубліковане дослідження стверджує, що щодня ставати на ваги може бути ключем до втрати ваги.

Під час дослідження відстежувалася поведінка 1042 дорослих та їх зважування протягом року. Результати показали, що ті, хто зважувався раз на тиждень або навіть рідше, не втрачали ваги, тоді як ті, хто зважувався шість або сім разів на тиждень, втрачали в середньому 1,7% ваги, пише видання Eat This Not That.

Зокрема, це пояснюється тим, що люди, які зважувалися регулярно, проводили самоконтроль. Фахівці підкреслюють, що самоконтроль є важливим аспектом поведінкових програм зниження ваги. Зокрема дослідження виявили значний зв’язок між самоконтролем і втратою ваги. Хоча всі ці дослідження базувалися на самозвітах (що може створювати простір для помилок), незмінно існує успішний зв’язок, коли людина зосереджується на щоденному самоконтролі своїх зусиль щодо схуднення.

Підкреслюється, що завдяки щоденній практиці ставати на ваги, ці учасники незабаром виробили звичку правильно харчуватися та худнути. Також постійний самоконтроль може допомогти людині краще зрозуміти своє тіло. Адже коливання ваги є нормальним явищем навіть щодня, особливо якщо є зміни у вашому раціоні, споживанні рідини та алкоголю, рівні гормонів, рівні активності, хворобі тощо. Водночас ставши на ваги, ви зможете зрозуміти своє тіло на глибшому науковому рівні.

У той же час експерти попереджають, що щоденне вставання на ваги може викликати нездорову одержимість і може навіть вплинути на ваше психічне здоров’я. Тому рекомендується розглянути інші способи, які створять у вашому житті самоконтроль.

Фахівці нагадують про те, що зосередження на дієті та вазі – це зосередження на загальному здоров’ї та покращенні самопочуття вашого тіла. Якщо самоконтроль за допомогою ваг корисний для ваших зусиль щодо схуднення та вимагає від вас відповідальності за досягнення ваших цілей, зробіть це частиною свого розпорядку дня.

Водночас також звертається увага на те, що якщо це не допомагає, знайдіть інші способи самоконтролю, які сприятимуть вашим особистим цілям і здоров’ю. На сам кінець нагадується, що у разі, якщо ви не можете знайти конкретні речі, які вам підходять, розмова з лікарем або зареєстрованим дієтологом завжди є найкращим способом для початку корисних змін.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, як почати дієту і відмовитися від цукру.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом